gratis verzending & volgende dag in huis

Visstoofpotje met venkel en parelcouscous

Visstoofpotje

Geplaatst op 08 november 2022 in categorie Visgerechten Rijstgerechten

Visstoof met parelcouscous

Dit visstoofpotje komt qua smaak beter tot z’n recht met parelcouscous, maar deze variant couscous is niet heel vezelrijk. Vandaar de broccolirijst, die maakt dit visstoofpotje meer voedzaam. Zo heb je de smaak én toch een gezonde maaltijd.

Couscous is een kleine korrel van durumtarwe die je vooral tegenkomt in de Marokkaanse keuken. De smaak is vrij neutraal en combineert daarom perfect met smaakvolle kruiden als komijn, koriander, gember, kaneel en kurkuma.

Je hebt net als rijst een volkoren en witte variant van couscous, maar je hebt ook nog de parelcouscous. Deze heeft een rondere en dikkere vorm dan de originele couscous en heeft een zachtere en vollere smaak. Couscous bevat vitaminen en mineralen, maar de hoeveelheid vezels in couscous is wel relatief laag. Om die reden kun je ook beter voor volkoren couscous kiezen. Dat is vergelijkbaar met volkoren rijst.

De combinatie van broccolirijst en parelcouscous maakt deze visstoof een slank, voedzaam en gezond recept.

Visstoof kabeljauw

Ingrediënten voor 2 personen

  • 250 gram verse kabeljauw of witvis naar keuze
  • 100 gram parelcouscous
  • 200 gram broccolirijst
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • 45 gram basilicum olijven
  • 1 rode paprika
  • 40 gram amandelen
  • 1 venkel
  • takje basilicum
  • 1 teen knoflook
  • ½ tl kaneel

Visstoof

Zo maak je het visstoofpotje met venkel en parelcouscous

  • Snijd de knoflook fijn. Snijd de onderkant en de stelen van de venkelknollen. Halveer de venkel en snijd in dunne reepjes. Snijd de paprika in kleine blokjes.
  • Verhit wat olijfolie in een hapjespan en bak de knoflook, venkel, paprika, kaneel en wat peper 6-8 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg vervolgens de tomatenblokjes uit blik en de olijven toe en laat 10 minuten pruttelen op middelhoog vuur.
  • Kook ondertussen de parelcouscous volgens de verpakking beetgaar en voeg de laatste 4 minuten van de bereidingstijd de broccolirijst toe.
  • Snijd de kabeljauw in stukken van ongeveer 3 cm en breng op smaak met peper. Voeg de laatste 5 minuten toe aan de stoof en laat zachtjes garen.
  • Verdeel de parelcouscous met broccolirijst over de borden, schep de stoof eroverheen en garneer met de basilicum en amandelen.

Recept visstoofpotje

Gemiddelde voedingswaarde 

per eenpersoonsportie

  • 555 kcal
  • 17,8 gram vet, waarvan verzadigd 1,7
  • 38 gram eiwitten
  • 53 gram koolhydraten
  • 12 gram vezels

Kook je liever uit een receptenboek? Het kookboek van Slinc. valt niet dicht tijdens het koken en is makkelijk en handzaam voor in de keuken. Bestel het kookboek Slank & Gezond (verschillende delen) in de webshop.

Vis stoofpotje

Alle Slinc. recepten mag je gebruiken als je wilt afvallen, dus ook dit visstoofpotje met venkel en parelcouscous. Wil je niet afvallen, maar gewoon gezond eten? Ook dan kun je de Slinc. recepten aanhouden. Je krijgt alles binnen wat je nodig hebt.

Afvallen hoef je niet alleen te doen

Doe het samen met Slinc. en Rachel Hulshof

“Ik begeleid al meer dan 15 jaar met veel enthousiasme vrouwen in afvallen met Slinc. Je raakt gemotiveerd omdat je snel afvalt, maar toch normaal eet. Reken af met frustraties en eetbuien en geniet van gezond en lekker eten.”

Help mij afvallen
Lees ook

Reageer op dit bericht