gratis verzending & volgende dag in huis

Zalm met kerrie spitskool en rijst

Geplaatst op 21 november 2016 in categorie Visgerechten Rijstgerechten

Ingrediënten voor 2 personen

• 1 spitskool  
• 2 zalmmoten (175 gram per stuk)
• 100 gram basmati rijst (ongekookt)
• 125 gram linzen
• 1 bosui
• 1 rode peper
• 2 teentjes knoflook
• 2 tl kerrie poeder
• 1 tl paprika poeder
• 1 tl kurkema poeder
• 2 el olijfolie
• zout

Bereiding

Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.

Bestrooi de zalm met viskruiden. Verhit 1 el. olijfolie in een koekepan en bak de zalm in ca. 8 minuten aan beide zijden in de pan mooi bruin.

Snijd ondertussen de spitskool klein en was deze in een vergiet. Laat even uitlekken. Snijd de bosui klein. Ontpit de rode peper en pel de knoflook en snijd ook deze alletwee in kleine stukjes.

 

zalm met kerrie spitskool en rijst
Let op: de linzen ontbreken op de foto, maar horen wel in dit gerecht

De spitskool hoeft maar heel kort geroerbakt te worden. Als de zalm bijna gaar is, verhit dan in een wokpan 1 el. olijfolie en doe daar de knoflook, bosui en rode peper in. Laat dit even fruiten en doe er dan de gesneden spitskool bij. Wacht tot de spitskool is geslonken en glazig is. Doe er dan de kruiden bij. Hou je van kerrie, doe er dan gerust wat meer kerrie doorheen. Goed door elkaar roeren.

Doe er dan tot slot de linzen bij. Deze hoeven alleen maar even warm te worden.

Lees ook

Reageer op dit bericht