Zalm met kerrie spitskool en rijst

Zalm komt vaak voorbij in recepten van Slinc. Het is een vette vissoort die veel onverzadigde vetten bevat. Wist je dat je deze vetten nodig hebt om vet te kunnen verbranden? Laat daarom nooit compleet alle vetten achterwege in een dieet.
Zalm is rijk aan omega-3 vetzuren die onder andere zorgen voor bevordering van gewichtsverlies en het verminderen van buikvet. Daarnaast zitten er maar liefst 22-25 gram eiwit in per 100 gram. Eiwitten zorgen voor een vol gevoel en verhogen de stofwisseling.
Linzen hebben de perfecte combinatie van veel vezels en eiwitten waardoor je lang een vol gevoel hebt. Spitskool is sappiger en lichter verteerbaar dan witte kool en ideaal om rauw te eten, te stoven, te smoren of te roerbakken.
Tip: Je gebruikt in dit recept een halve spitskool, dus gebruik de andere helft om een basis mee te maken voor een salade bij je lunch de volgende dag.
Ingrediënten voor 2 personen
• 1/2 spitskool
• 2 zalmmoten (125 gram per stuk)
• 100 gram volkoren basmati rijst (ongekookt)
• 125 gram linzen
• 1 bosui
• 1 rode peper
• 2 teentjes knoflook
• 2 tl kerrie poeder
• 1 tl paprika poeder
• 1 tl kurkuma poeder
• 2 el olijfolie
• zout
Bereiding van de zalm met kerrie spitskool en rijst
- Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
- Bestrooi de zalm met viskruiden. Verhit 1 el. olijfolie in een koekepan en bak de zalm in ca. 8 minuten aan beide zijden in de pan mooi bruin.
- Halveer de spitskool. Snijd de spitskool klein en was deze in een vergiet. Laat even uitlekken. Snijd de bosui klein. Ontpit de rode peper en pel de knoflook en snijd ook deze alle twee in kleine stukjes.
- De spitskool hoeft maar heel kort geroerbakt te worden. Als de zalm bijna gaar is, verhit dan in een wokpan 1 el. olijfolie en doe daar de knoflook, bosui en rode peper in. Laat dit even fruiten en doe er dan de gesneden spitskool bij. Wacht tot de spitskool is geslonken en glazig is. Doe er dan de kruiden bij. Hou je van kerrie, doe er dan gerust wat meer kerrie doorheen. Goed door elkaar roeren.
- Doe er dan tot slot de linzen bij. Deze hoeven alleen maar even warm te worden.
Gemiddelde voedingswaarde
per eenpersoonsportie
- 555 kcal
- 17,6 gram vet, waarvan verzadigd 3,7 gram
- 40 gram eiwitten
- 53 gram koolhydraten
- 10 gram vezels
Kook je liever uit een receptenboek? Het kookboek van Slinc. heeft een handig A5-formaat met een wiro-binding, zo valt het receptenboek niet dicht tijdens het koken. Erg makkelijk en handzaam in de keuken. Bestel het kookboek Slank & Gezond (verschillende delen) in de webshop.
Alle Slinc. recepten mag je gebruiken als je wilt afvallen, dus ook deze Zalm met kerrie spitskool en rijst. Wil je niet afvallen, maar gewoon gezond eten? Ook dan kun je de Slinc. recepten aanhouden. Je krijgt alles binnen wat je nodig hebt.

Afvallen met normaal eten doe je met Slinc.
“Afvallen gaat makkelijker wanneer je normaal kunt blijven eten, samen met je gezin of partner. Slinc. laat zien dat lekker en gezond heel goed kan, ook tijdens het afvallen. Ik ben Rachel Hulshof, afslank- en voedingscoach en begeleid al meer dan 15 jaar vrouwen in afvallen met Slinc. Met meer dan 200 gezonde recepten voor het hele gezin geniet je van gezond en lekker eten.”
Reageer op dit bericht