gratis verzending & volgende dag in huis

Gamba’s & avocado salade

Geplaatst op 26 november 2019 in categorie Visgerechten Salades

Deze salade is ideaal als je een keer moet overwerken, want je kunt dit gerecht ook koud eten. Voor het avondeten denk je al snel aan een stuk vlees of vis, maar je kunt natuurlijk ook gewoon broodbeleg gebruiken. Ik gebruik dat vaak door een salade, maar ook als alternatief voor vlees of vis voor mijn kinderen. Omdat ze weinig vlees of vis lusten, maar wel plakjes vleeswaren lekker vinden. Zo eet ik een salade en zij een bordje groente met vlees / vis. Ik serveer een mix van groente zoals komkommer, tomaat, augurk, wortel en dan leg ik daar plakjes kaas en kipfilet tussen. Ik smeer nog een volkoren cracker met avocado en runderrookvlees. Ik leg het leuk op het bord neer, zodat je een vrolijk bordje van kleuren krijgt. En in dit geval gaan er op het bordje ook nog wat gebakken gamba’s, want dat vinden ze wel lekker, ‘maar niet tussen de sla mama’.  ;-)) 

Ingrediënten voor 2 personen

• 500 gram gamba’s
• 150 gram runderrookvlees
• 1 avocado
• 150 gram mais (verse mais of uit blik)
• 1 krop sla
• 1 el. olijfolie
• 2 teentjes knoflook
• zeezout

Voor de dressing:

• ½ kopje karnemelk
• ½ kopje Griekse yoghurt
• 1 el. groene pesto
• 1 el. citroensap
• peper en zout

gamba's en avocado salade

Zo maak je de gamba en avocado salade 

  • Bestrooi de gamba’s met wat zeezout. Verhit de olijfolie in een koekenpan en pers de knoflook in de pan. Bak de garnalen in de pan gaar en roze, goed roeren. Doe op het laatst de mais er even bij, zodat deze ook warm kan worden. Laat dit even op laag vuur staan.
  • Snijd de runderrookvlees in kleine stukjes. Was de sla en snijd ook deze in kleine stukjes. Halveer de avocado. Draai de helften van elkaar en haal de pit eruit. Snijd de helften in 2 stukken en pel de schil eraf. Snijd de avocado in stukjes.
  • Meng de ingrediënten van de dressing in een kommetje tot een glad geheel.
  • Meng de sla, avocado, runderrookvlees en dressing door elkaar. Doe daaroverheen de gamba’s met mais.

618 kcal, 62 gram eiwit, 17,1 gram koolhydraten, 31,5 gram vet, waarvan verzadigd 5 gram.

Tip: Kook je liever uit een receptenboek? Het kookboek van Slinc. heeft een handig A5-formaat met een wiro-binding, zo valt het receptenboek niet dicht tijdens het koken. Erg makkelijk en handzaam in de keuken. Bestel het kookboek Slank & Gezond (verschillende delen) in de webshop. 

gamba's en avocado salade

Lees ook

Reageer op dit bericht