gratis verzending & volgende dag in huis

Geroosterde spitskool

Geplaatst op 25 augustus 2013 in categorie Salades

Ingrediënten, 4 personen

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels Dijon mosterd
  • 1 eetlepel mosterdzaad
  • 1 kleine spitskool
  • 50 g coppa di parma (vleeswaren)

Bereiding

In kom olie, mosterd en mosterdzaad met zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. Spitskool in 4 kwarten snijden, buitenste bladeren en onderste stuk van stronk verwijderen. Spitskoolkwarten in kom met oliemengsel omscheppen. Oliemengsel met de hand goed tussen bladeren smeren. Coppa di parma-plakjes halveren. Spitskoolkwarten op bakplaat of in grote ovenschaal naast elkaar leggen. Plakjes vlees in verschillende lagen zo diep mogelijk tussen koolbladeren steken.

Oven voorverwarmen op 200 °C. Bakplaat in midden van oven plaatsen en spitskool in ca. 30 min. gaarroosteren. Spitskool op voorverwarmde schaal serveren.

In plaats van pittige Dijonmosterd en mosterdzaad kunt u ook 2 eetlepels grove mosterd gebruiken.

Lees ook

Reageer op dit bericht