Hollandse sla met gehaktbal

Ingrediënten voor 4 personen
- 2 kroppen mini romanasla
- 500 gram rundergehakt
- 400 gram aardappelen
- 3 eieren
- 1 ui
- 1 theelepel nootmuskaat
- 3 tomaten
- 4 augurken
- 1 appel
- zout en peper
- Becel keuken light (vloeibare margarine)
Honing mosterd dressing:
- 1 el grove mosterd
- 1 el Dijon mosterd
- 1 el heldere honing
- 1 el citroensap of witte wijnazijn
- 4 el olijfolie
- zout en peper
Bereiding
Snipper de ui heel fijn. Meng vervolgens het gehakt met de ui, 1 ei, peper en zout en de nootmuskaat. Verdeel vervolgens in 4 porties en draai ze tot gehaktballen. Schil de aardappelen en kook deze in een water in 15 – 20 minuten gaar. Verwarm de Becel margarine in een koekenpan en doe de gehaktballen in de pan. Braad deze aan alle kanten aan. Zet vervolgens het vuur lager en laat met de deksel op de pan nog 15 minuten sudderen.
Maak ondertussen de salade. Was de mini romanasla en scheur in stukken. Laat het hart achterwege, dit is vrij bitter van smaak. Maak de honing mosterd dressing door alle aangegeven ingrediënten te mengen in een kom. Meng de slasaus met de sla. Snijd de augurk fijn, de tomaat in blokjes en de appel in kleine stukjes. Kook de eieren tot ze hard zijn. Voeg de ingrediënten bij de sla.
Serveer de gehaktballen met de gekookte aardappelen (100 gram per persoon) en Hollandse sla.
Reageer op dit bericht