Pastasalade tonijn

Pasta tonijn
Deze pastasalade tonijn kun je ook koud eten. Heerlijk tijdens warme dagen, maar ook ideaal om als maaltijd mee te nemen naar je werk. In tonijn zit veel eiwitten, dat zorgt voor een verzadigd gevoel. Deze pastasalade tonijn is heel makkelijk te maken met slechts 20 minuten bereidingstijd. Je zet deze pasta tonijn dus ook zo op tafel.
Ingrediënten voor 2 personen
- 100 gram volkoren penne (ongekookt)
- 200 gram tonijn op waterbasis
- 2 eieren
- 100 gram soja boontjes ( of vervangen door tuinbonen)
- 20 zwarte olijven
- 6 zongedroogde tomaten
- 1/4 komkommer
- 30 gram rozijnen
- 2 handjes rucola
- 1/2 rode ui
- 2 tl dille
Voor de dressing:
- 150 ml yogurt
- 1 tl dille
- 1 teen knoflook geperst
- 1 el chilisaus of tomatenketchup met minder suiker
- peper
Zo maak je de pastasalade tonijn
- Kook de pasta volgens de verpakking gaar en laat goed afkoelen. kook de eieren 8 minuten.
- Snijd de olijven, zongedroogde tomaten en ui in reepjes en snijd de komkommer in blokjes.
- Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar en serveer apart.
- Meng de olijven, zongedroogde tomaten, ui, komkommer, dille, rozijnen, soja boontjes en tonijn door de pasta.
- Pel de eieren en halveer ze. Schep de pastasalade in een diep bord en leg 2 halve eieren erboven op.
Gemiddelde voedingswaarde
per eenpersoonsportie
- 610 kcal
- 21 gram vet, waarvan verzadigd 3 gram
- 51 gram eiwitten
- 48 gram koolhydraten
Kook je liever uit een receptenboek? Het kookboek van Slinc. valt niet dicht tijdens het koken, wel zo handig. Bestel het kookboek Slank & Gezond (verschillende delen) in de webshop.
Alle Slinc. recepten mag je gebruiken als je wilt afvallen, dus ook deze pastasalade tonijn. Wil je niet afvallen, maar gewoon gezond eten? Ook dan kun je de Slinc. recepten aanhouden. Je krijgt alles binnen wat je nodig hebt.

Doe het samen met Slinc. en Rachel Hulshof
“Ik begeleid al meer dan 15 jaar met veel enthousiasme vrouwen in afvallen met Slinc. Je raakt gemotiveerd omdat je snel afvalt, maar toch normaal eet. Reken af met frustraties en eetbuien en geniet van gezond en lekker eten.”
Reageer op dit bericht