Spruitjes salade met gepocheerde ei

Ingrediënten, 2 personen
• 300 gram spruitjes
• 150 gram ontbijtspek
• 4 eieren
• 1 ui
• chili vlokken
• 1 el olijfolie
• peper en zout
Bereiding
Bak eerst de ontbijtspek in een bakpan tot het krokant is. Haal de gebakken spek uit de pan en leg deze op keukenpapier om uit te lekken.
Snijd vervolgens de spruitjes en de ui klein. Veeg het vet uit de pan van de spek en verhit de olijfolie in de pan. Fruit de ui in 2-3 minuten (op medium hoog vuur). Voeg daarna de gesneden spruitjes toe en breng op smaak met peper en zout. Roer regelmatig, totdat de spuitjes zacht worden, ongeveer 8 minuten.
De eieren kun je pocheren of koken. Pocheren is best een moeilijk kookproces (het staat zo leuk, maar het mislukt weleens bij mij ;-| ) Maar als je het wilt proberen, kijk dan even naar dit filmpje zodat je weet hoe je het moet doen.
Je kunt als alternatief ook kiezen voor een gekookt ei. Kook de eieren dan in water, in 6 minuten tot een hardgekookt ei.
Als de ontbijtspek is afgekoeld en uitgelekt, snijd je deze in kleine stukjes en voeg je deze op het laatst toe aan de spruitjes.
Serveer de spruitjes salade in een diep bord en leg daar de 2 gepocheerde eieren op (of snijd de gekookte eieren in 2 stukken en leg die erboven op). Bestrooi de eieren met wat zout, peper en chili vlokken.
Hou je van spicy? Roer dan ook wat chilivlokken door de spruitjes! Heb je spruitjes over? Spruitjes kun je ook prima rauw eten! Gebruik het als rauwkost voor tussen de middag bij je crackers of brood. Probeer het eens, super lekker!
Dit recept kun je ook prima koud eten, dus ideeal om mee te nemen.
De ontbijtspek is een ingrediënt die je niet kent uit je lijstje. Je mag tijdens Slinc. Fase 1 normaal ook geen ontbijtspek hebben! Maar in dit gerecht eet je verder geen koolhydraten, dus dat compenseert de calorieën. Daarnaast zorgen de spruitjes en eieren voor een goede voedzame maaltijd van vezels en eiwitten.
Reageer op dit bericht