Linzensoep

Ingrediënten voor 4 personen
• 500 gram rode linzen (gedroogd)
• 1 ui
• 1 aardappel
• 3 teentjes knoflook
• zout
Voor de saus:
• 2 el olijfolie
• 1 blikje tomatenpuree
• 1 el gedroogde munt
• 1 el rode peper
• 1 el zwarte peper
• half glas water
Bereiding
Was de linzen en breng water aan de kook in een grote pan met de aangegeven hoeveelheid water (2,5 liter op 500 gr). Laat dit 40 min op rustig zachtjes koken. Schil de ui en aardappel en snijd de ui in 4 stukken en de aardappel in blokjes. Laat de knoflook teentjes heel. Doe de ui, aardappel en knoflook en zout bij de linzen en laat dit koken tot de linzen papperig worden. Ongeveer 20 min. Het water moet een vinger uitsteken boven de linzen.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en doe hier de munt, rode en zwarte peper in en roer deze goed door elkaar. Doe er daarna de tomatenpuree bij met het water en blijf roeren tot het een sausje wordt.
Als de linzen goed zacht zijn, voeg je de tomatensaus bij de linzen en maak je alles fijn met de blender. Nog even 10 minuten laten sudderen op laag vuur.
Reageer op dit bericht