gratis verzending & volgende dag in huis

Verse tomatensoep

Geplaatst op 23 september 2013 in categorie Soepen

Ingrediënten, 2 personen

  • 1 kilo (soep)tomaten
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 zoutarm bouillonblokje
  • 1 of 2 gesnipperde uien
  • 2 teentjes knoflook
  • peper en zout
  • basilicum
  • bleekselderij

Bereiding

Was de tomaten en snij ze in vieren. Maak een soeppan heet en doe er dan 1 of 2 gesnipperde uien in, eventueel met een klein beetje water. Voeg enkele teentjes knoflook toe (geperst). Smoor het geheel even en voeg dan peper, zout, basilicum en wat je verder nog lekker vindt aan kruiden toe. Doe alle stukken tomaat erbij en verwarm het geheel goed door. Doe er eventueel wat water bij en 1 zoutarm bouillonblokje. Laat 15 minuten doorkoken. Zeef de tomaten in een andere pan. Wat je nog eventueel kan toevoegen is fijn gesneden bleekselderij.

Rooster 2 volkoren boterhammen om erbij te eten.

Lees ook

Reageer op dit bericht