gratis verzending & volgende dag in huis

Ovenschotel met gehakt en pastinaak

Geplaatst op 27 januari 2015 in categorie Stamppot & Overschotels

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gram groentemix stamppot pastinaak-spitskool (Jumbo)
  • 300 gram rundergehakt
  • 750 gram aardappelen
  • 300 ml melk
  • 1 teentje knoflook
  • 1 klein bouillonblokje
  • 100 ml water
  • 1 el olijfolie
  • vloeibare boter

 

Bereiding

Schil de aardappelen en snijd ze in vieren. Kook ze in een grote pan met water gaar. Verhit een bakpan met een klein beetje vloeibare boter en fruit de geperste knoflook. Voeg kort erna het gehakt toe en rul het gehakt gaar. Verhit ondertussen in een wokpan de olijfolie en roerbak hierin de groentemix. Voeg na 5 min. het water toe en het bouillonblokje. Laat nog 5 min. doorgaren. Als de aardappels gaar zijn, giet ze dan af en pureer het tot aardappelpuree. Voeg de melk toe, roer dit door de aardappelpuree.

Neem een ovenschaal en doe alles daarin. Begin eerst met de groente, daarna het gehakt en daaroverheen de puree. Doe een klein beetje vloeibare boter bovenop de aardappelpuree voor een krokant korstje. Wrijf dit uit over het geheel met een kwastje of de achterkant van een lepel.

Lees ook

Reageer op dit bericht