Prei ovenschotel met zoete aardappel en kabeljauw

Kabeljauw ovenschotel
Met kabeljauw in combinatie met prei, kookroom en kerrie krijg je een heerlijke en gezonde ovenschotel. Alle Slinc. recepten mag je gebruiken als je wilt afvallen, dus ook deze prei ovenschotel met zoete aardappel en kabeljauw. Wil je niet afvallen, maar gewoon gezond eten? Ook dan kun je de Slinc. recepten aanhouden. Je krijgt alles binnen wat je nodig hebt.
Prei is (net als knoflook en bieslook) familie van de ui. Deze groente is het hele jaar door verkrijgbaar, maar de winterprei is wel wat dikker en steviger dan de zomerprei. Je kunt de prei helemaal eten, het witte en groene gedeelte. Verwijder alleen de buitenste bladeren en het kontje. Het witte gedeelte is wat sterker van smaak. Het groene deel is wat taaier, maar bevat wel de meeste vitaminen en mineralen. Prei bevat net als veel andere groente veel vezels, die ervoor dat je na het eten langer vol zit.
Ingrediënten voor 2 personen
- 200 gram zoete aardappels, geschild
- 400 gram (voorgesneden) prei
- 260 gram kabeljauw 2 stuks
- 2 tl kerrie poeder
- 1 courgette
- 200 ml kookroom light
- Peper en zout
- 40 gram geraspte 30+ kaas
- 1 el olijfolie
Zo maak je de kabeljauw ovenschotel met prei en zoete aardappel
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng een pan met water aan de kook.
- Snijd de zoete aardappel in hele dunne plakjes en schaaf met een kaasschaaf of mandoline plakjes van de courgette. Kook de zoete aardappel 2 minuten. Giet af en laat uitstomen.
- Besprenkel de courgette met wat zout en laat in een zeef uitlekken. Zo wordt het vocht onttrokken.
- Verhit 1 el olijfolie in een grote pan en bak de prei 4-5 minuten aan. Breng op smaak met 1 tl kerriepoeder, peper en zout. Halveer de kabeljauw in de breedte. Meng de kookroom light met de kerriepoeder en breng op smaak met een snuf peper.
- Vet een ovenschaal in met wat olie. Leg de helft van de zoete aardappelplakjes op de bodem en bedek met een de helft van de courgette. Leg de stukken kabeljauw op de courgette. Verdeel de prei eroverheen en maak vlak aan de bovenkant. Verdeel de overige plakjes courgette over de prei en vervolgens de overige plakjes zoete aardappel over de courgette.
- Schenk de kookroom light over de zoete aardappel heen en verdeel de kaas eroverheen. Bak 20-25 minuten in de oven, totdat er een goudbruin korstje ontstaat.
Gemiddelde voedingswaarde
per eenpersoonsportie
- 517 kcal
- 17 gram vet, waarvan verzadigd 4 gram
- 44 gram eiwitten
- 40 gram koolhydraten
- 9 gram vezels
Kook je liever uit een receptenboek? Het kookboek van Slinc. heeft een handig A5-formaat met een wiro-binding, zo valt het receptenboek niet dicht tijdens het koken. Erg makkelijk en handzaam in de keuken. Bestel het kookboek Slank & Gezond (verschillende delen) in de webshop.

Afvallen met normaal eten doe je met Slinc.
“Afvallen gaat makkelijker wanneer je normaal kunt blijven eten, samen met je gezin of partner. Slinc. laat zien dat lekker en gezond heel goed kan, ook tijdens het afvallen. Ik ben Rachel Hulshof, afslank- en voedingscoach en begeleid al meer dan 15 jaar vrouwen in afvallen met Slinc. Met meer dan 200 gezonde recepten voor het hele gezin geniet je van gezond en lekker eten.”
Reageer op dit bericht