gratis verzending & volgende dag in huis

Winterse boerenkool stamppot

Geplaatst op 01 maart 2018 in categorie Stamppot & Overschotels

Ingrediënten voor 4 personen

• 1 kg aardappels (kruimig)
• 300 g boerenkool (gesneden)
• 4 tartaartjes
• 250 gram rundergehakt
• olijfolie
• kopje magere melk
• mosterd
• een pot zilveruitjes

Bereiding
Schil de aardappels, was en snijd ze in stukken en doe ze in een grote pan met veel water. Kook de aardappelen. Doe na 10 min. de boerenkool bovenop de aardappels en laat de boerenkool 10 min. meekoken. Rul ondertussen het gehakt in een bakpan. In een andere pan bak je de tartaartjes (gebruik olijfolie).

Als de aardappels zacht zijn, giet dan de aardappels en boerenkool uit in een vergiet. Doe het terug in de pan en stamp alles fijn met een stamper. Maak in het midden een kuiltje en doe het kopje melk erin. Laat de melk eerst even warm worden op het vuur en zet het vuur dan uit. Doe het geruld gehakt erbij en roer alles door elkaar.

Serveer 2 flinke opscheplepels boerenkool, een tartaartje en naar smaak mosterd en zilveruitjes. Hou je van smeuig? Giet dan wat vocht van de zilveruitjes over je boerenkool.

Lees ook

Reageer op dit bericht