gratis verzending & volgende dag in huis

Zuurkoolschotel met banaan en gehakt

Geplaatst op 03 november 2015 in categorie Stamppot & Overschotels

Ingrediënten voor 4 personen

• 750 gram kruimige aardappelen (of 750 gram tafelaardappelen (voorverpakt))
• pakje zuurkool
• magere melk
• 300-400 gram rundergehakt
• gehakt- of vleeskruiden
• 3 bananen
• vloeibare boter

Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappelen en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Knijp het vocht uit de verpakking van de zuurkool en kook de zuurkool in een pannetje water (10 min.). Bak ondertussen het gehakt rul en breng het op smaak met de gehakt- of vleeskruiden. Giet de aardappelen af en stamp/pureer ze met een scheutje melk. Giet ook de zuurkool af, goed aanstampen, dat er zoveel mogelijk vocht uit is.

Pak een ovenschaal en bedek de bodem met een laagje aardappelpuree (ongeveer de helft). Dan daarop het gebraden gehakt en daarover verdeel je de zuurkool. Pel de bananen en snijd die in plakjes die je op de zuurkool legt. Over de plakjes banaan verdeel je de overige aardappelpuree. Smeer een klein beetje vloeibare boter over de bovenkant voor een bruin korstje (geen paneermeel gebruiken). Laat de schotel 35 minuten in de oven staan. 

Lekker met appelmoes erbij!

Je mag tijdens Slinc. Fase 1 Afslanken 2 grote opscheplepels en 1 eetlepel appelmoes.

Lees ook

Reageer op dit bericht