Suikervrije pepernoten

Ingrediënten
- 100 gram plantaardige boter
- 250 gram volkorenmeel
- 8 druppels vloeibare (kokos) stevia
- 2 tl bakpoeder
- 2 tl speculaaskruiden
- snufje zout
- 1 eigeel
- 3 el melk
Bereiding
Verwarm de oven voor op 150 graden. Doe vervolgens alle droge ingrediënten in een kom en roer ze door elkaar. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Voeg het eigeel en de melk bij de boter en meng het geheel goed door elkaar. Doe dan het botermengsel en de droge ingrediënten bij elkaar en kneed het door elkaar, het wordt een plakkerige deeg. Zet het deeg een halfuurtje afgedekt in de koelkast. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol kleine bolletjes van het deeg en druk deze een klein beetje in op de bakplaat. Ga door tot de bakplaat vol is. Laat wel wat ruimte tussen de pepernoten. Zet ze 30 minuten in de oven. Laat even afkoelen en dan zijn ze klaar om op te eten. Smakelijk!
Tijdens Slinc. Fase 1 Afslanken kun je deze pepernoten beter laten staan. Tijdens Fase 2 Stabiliseren en Fase 3 Balans kun je de pepernoten wel verantwoord mee snoepen.
Reageer op dit bericht