Frisse druivensalade met kaas en walnoten

Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gram pitloze witte druiven
- 200 gram 30+ kaas
- 500 gram slamelange
- 4 el walnoten
- 8 volkoren boterhammen
Sla dressing:
- 4 el olijfolie
- 1 el witte wijnazijn
- 1 theelepel mosterd
- zout en peper
Bereiding
Maak een dressing van de olijfolie, witte wijnazijn, mosterd en peper en zout naar smaak. Meng de kaas met de sla melange, de druiven en de walnoten. Schep de dressing erdoor. Rooster de boterhammen. Verdeel de boterhammen over 4 borden en serveer daarbij de sla.
Dit is een prima maaltijdsalade en kun je ook gebruiken tijdens Fase 1 van Slinc. Er zitten ingrediënten in die je niet kent uit je lijstje. Het zijn vettere producten, maar dat geeft niet, want je eet geen vlees of vis bij dit gerecht. Walnoten zijn overigens erg gezond. Ze zitten vol met vezels en eiwitten, gezonde vetten en omega-3. Ze geven een verzadigd gevoel, zijn goed voor hart- en vaten en zijn cholesterol verlagend.
Reageer op dit bericht