Groene shakshuka

Shakshuka is hartstikke hip op het moment. Zo kwam laatst de wat meer tradionele shaksuka voorbij, nu deze groene variant. En laat de moeilijke naam je niet misleiden: dit is een makkelijk recept dat zo op tafel staat.
Deze groene shakshuka is echt een pannetje vol voedingsstoffen en geeft echt een boost aan je immuunsysteem met broccoli, spinazie en doperwten. Eieren in een kuiltje mogen in shakshuka niet ontbreken.
De shakshuka vibe te pakken? Probeer ook eens de Shakshuka met zoete aardappel
Ingrediënten voor 2 personen
- Roosjes van 1 broccoli
- 300 gram spinazie
- 200 gram aardappelen
- 1 avocado
- 200 gram doperwten
- 1 tl komijnpoeder
- 4 eieren
- 100 ml halfvolle melk
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 10 gram peterselie
- 50 gram feta of witte kaas
- 2 handen veldsla
Zo maak je de groene shakshuka
- Snijd de ui fijn en de bosui in dunne ringen. Pers of snijd de knoflook fijn en snijd de broccoli in kleine roosjes. Tot slot snijd de aardappels in blokjes van 1 cm.
- Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan met deksel en fruit de knoflook, ui en witte deel van de bosui 1-2 minuten aan. Bak vervolgens de aardappelblokjes 5 minuten mee. Voeg de broccoli toe en bak 2 minuten mee.
- Voeg nu hand voor hand de spinazie toe en ga door totdat het geslonken is. Breng het geheel op smaak met wat komijnpoeder, peper en een snuf zout.
- Voeg de doperwten en een flinke scheut melk toe en roer goed door. Maak vervolgens twee kuiltjes in de spinazie en breek de eieren hierboven open. Doe de deksel op de pan en laat de eieren in 6-8 minuten stollen.
- Snijd ondertussen de avocado in blokjes en brokkel de feta fijn. Snijd de peterselie fijn.
- Serveer de shakshuka met de veldsla en garneer met de feta, avocado en peterselie.
Gemiddelde voedingswaarde
per eenpersoonsportie
- 605 kcal
- 29,3 gram vet, waarvan verzadigd 6,9 gram
- 36,8 gram eiwitten
- 38,8 gram koolhydraten
- 19,4 gram vezels
Kook je liever uit een receptenboek? Het kookboek van Slinc. heeft een handig A5-formaat met een wiro-binding, zo valt het receptenboek niet dicht tijdens het koken. Erg makkelijk en handzaam in de keuken. Bestel het kookboek Slank & Gezond (verschillende delen) in de webshop.
Alle Slinc. recepten mag je gebruiken tijdens Fase 1 van Slinc. als je wilt afvallen, dus ook deze groene Shakshuka. Wil je niet afvallen, maar gewoon gezond eten? Ook dan kun je de Slinc. recepten aanhouden. Je krijgt alles binnen wat je nodig hebt.

Doe het samen met Slinc. en Rachel Hulshof
“Ik begeleid al meer dan 15 jaar met veel enthousiasme vrouwen in afvallen met Slinc. Je raakt gemotiveerd omdat je snel afvalt, maar toch normaal eet. Reken af met frustraties en eetbuien en geniet van gezond en lekker eten.”
Reageer op dit bericht