gratis verzending & volgende dag in huis

10x groentespies voor op de BBQ

Geplaatst op 30 mei 2017 in categorie Tussendoortjes Vegetarische gerechten

Groentespiesjes voor de bbq

Bij een barbecue denken we meteen aan vlees, veel vlees. Maar met wat creativiteit maak je de meest lekkere groentespiesjes die je onbeperkt mag eten, ook tijdens Slinc. Zo eet je toch mee van de bbq, maar ruil je het vele vlees in voor groente.

Ben je met Slinc. bezig? Vul de groentespiesjes aan met nog een stukje mager vlees of vis van de bbq. Denk aan kip(spies), biefstuk, garnalen, zalm etc. Neem 1 of 2 stukjes vlees. Eet je er graag stokbrood bij? Eet dan 1 stuk vlees en 2 stukjes stokbrood.

Snijd je groente in kleine blokjes en rijg ze aan ene stokje. Je kunt zelf bepalen welke groente je kiest en welke variatie je maakt, maar hieronder wat recepten voor groente op de barbeque ter inspiratie.

Tip: leg de stokjes eerst in het water, dan verbranden ze niet op de bbq.

groentespies   groentespies   aubergine

Vegetarische kebab stick
Voor 12 tot 15 spiesjes: • 1 bakje (kastanje)champignons • 1 rode paprika • 1 gele paprika • 1 bakje cherrytomaten • ¾ courgette • 1 rode ui • 3 eetlepels olijfolie • 3 teentjes knoflook • Sap van 1 limoen • ½ tl gedroogde oregano • ½ tl gedroogde basilicum

Zo maak je de vegetarische kebab stick

  • Snijd je groente in kleine blokjes en rijg ze aan een stokje. Meng de olijfolie, limoensap, oregano en basilicum in een bakje en verdeel over de spiesjes heen.
  • Leg de groentespiesjes op de barbecue en haal ze er vanaf wanneer ze gaar zijn.

 

Variatietip: gebruik zoete aardappel. Schil de aardappel en snijd hem in grote blokjes. Kook de stukjes eerst in het water zodat ze wat zachter zijn. Je kunt ze ook in de magnetron verhitten totdat ze wat zachter zijn. Niet te zacht, want anders vallen ze uit elkaar op het stokje.

Als je aardappel gebruikt op je stick, eet dan geen stokbrood.

Gemiddelde voedingswaarde per spies 50 kcal, 1,5 gram vezels, 1,4 gram eiwitten, 3 gram koolhydraten, 3,1 gram vet, waarvan verzadigd 0,4 gram.

Gegrilde courgette

Voor 2 porties : • 1 courgette • 1 el olijfolie • Zeezout en peper

Zo maak je de gegrilde courgette

  • Was de courgette en snij deze verticaal in grote plakken.
  • Besprenkel met wat olijfolie en leg ze op de bbq.
  • Als ze gaar zijn, doe er dan wat zeezout op en een beetje peper.

Gemiddelde voedingswaarde per portie 72 kcal, 1,4 gram vezels, 2 gram eiwitten, 3,5 gram koolhydraten, 5,3 gram vet, waarvan verzadigd 0,9 gram.

Mosterd spruitjes

spruitjes   groentespies

500 gram spruitjes. Schil de spruitjes en snijd aan beide kanten de uiteinde eraf. Kook de spruitjes eerst in een pan met water tot ze wat zachter zijn. Giet ze af en spoel af met koud water. Dep ze wat droog met een theedoek. Maak een marinade van 2 eetlepels olijfolie, 2 theelepels mosterd, zout en peper. Doe de spruitjes in een kom en roer de marinade erdoorheen. Laat dit een halfuurtje intrekken.

Groentepakket
Champignons, gele paprika, cherrytomaatjes, 4 takjes rozemarijn, peper en zout, 2 eetlepels olijfolie. Pak twee vellen aluminiumfolie en leg daar de gesneden groente op. Bestrooi met wat peper en zout en besprenkel met wat olijfolie. Leg er vervolgens per pakje 2 takjes rozemarijn op. Vouw de pakketjes dicht en leg voor 20 min op de bbq totdat de groente gestoomd zijn.

Groentepakket

Voor 2 pakketjes: • 12 champignons • 1 gele paprika • 10 cherrytomaatjes • 4 takjes rozemarijn • Peper en zout • 2 eetlepels olijfolie

Zo maak je het groentepakket

  • Pak twee vellen aluminiumfolie en leg daar de gesneden groente op.
  • Bestrooi met wat peper en zout en besprenkel met wat olijfolie.
  • Leg er vervolgens per pakje 2 takjes rozemarijn op.
  • Vouw de pakketjes dicht en leg voor 20 min op de bbq totdat de groente gestoomd zijn.

Gemiddelde voedingswaarde per pakket 133 kcal, 3,6 gram vezels, 2,4 gram eiwitten, 4,8 gram koolhydraten, 10,8 gram vet, waarvan verzadigd 1,7 gram.

Maïs spiesjes

Voor 8 spiesjes: • 2 maïskolven • 1 rode paprika • 1 groene paprika • 1 ui • 8 champignons. Voor de marinade: • 4 el olijfolie • 1 teen knoflook • 3 takjes tijm • 1 takje rozemarijn • 2 takjes basilicum • 2 takjes oregano

Zo maak je de maïs spiesjes

  • Hak alle groente fijn en voeg ze toe aan de olie.
  • Pers de knoflook uit. Kook de maïskolf in 8 min gaar.
  • Laat de maïs afkoelen en snij deze in vieren. Maak de spiesjes en bestrijk de sticks met de kruidenolie.

Gemiddelde voedingswaarde per spiesje 86 kcal, 1,9 gram vezels, 1,5 gram eiwitten, 6 gram koolhydraten, 5,7 gram vet, waarvan verzadigd 0,8 gram.

 

 

Broccoli spies
Champignons, rode paprika, ui en broccoli roosjes. Kook de broccoli eerst even in water zodat het wat zachter wordt.

Regenboog spies
Cherry tomaten, rode paprika, oranje paprika, rode ui, gele courgette, gele paprika, groene courgette, groene paprika, rode ui, paarse aardappel. Maak een marinade van 3 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels balsamico azijn, 2 teentjes knoflook. Giet de marinade over de sticks of gebruik een kwastje. Bestrooi met wat zeezout en zwarte peper.

Kook de aardappeltjes eerst kort in water of verhit ze in de magnetron totdat ze wat zachter zijn.

Super easy sticks
Courgette, gele paprika, cherry tomaten, baby maïs, courgette.

Lees ook

Reageer op dit bericht