gratis verzending & volgende dag in huis

Pompoen pannenkoekjes met rood fruit

Geplaatst op 30 juni 2020 in categorie Feest recepten Vegetarische gerechten

De bloedsuikerspiegel schiet sky high de lucht in van pannenkoeken. Een beslag van bloem, eieren en melk gebakken in boter en belegd met stroop of poedersuiker. Echt een no-go tijdens Slinc. Maar deze gezonde pannenkoeken bestaan uit groente, vezels en vitaminen. Het rood fruit zorgt voor de gezonde zoete touch. Je gebruikt in plaats van bloem een combinatie van amandel- en havermeel. Amandelmeel, de naam zegt het al, is gemaakt van amandelen. En die zitten vol vitamines en mineralen: vitamines B1, B2, B6, ze zijn rijk aan calcium, fosfor, zink, magnesium, ijzer en kalium. Ze bevatten veel eiwitten en zijn laag in koolhydraten. Havermeel bevat langzame koolhydraten wat je langer een verzadigd gevoel geeft. De pompoen verwerkt in de pannenkoek zorgt voor je portie groente.

Let op: dit recept is een avondgerecht en geen lunchgerecht. Je mag je avondeten wel altijd omwisselen met je lunch. Dus als je deze pannenkoeken als lunch wilt eten, dan eet je in de avond je crackers met groente. 

Ingrediënten voor 4 personen

• 450 gram diepvries pompoenblokjes AH
• 6 eieren
• 150 gram amandelmeel
• 50 gram havermeel
• 1 el kaneel
• 2 tl vanille extract
• 500 gram magere vanille kwark
• 200 gram blauwe bessen (diepvries)
• 200 gram frambozen (diepvries)

Tip 1: Wil je pannenkoeken liever iets zoeter? Voeg dan 1 banaan toe aan het beslag.

Tip 2: Volg je Slinc. Fase 2 of 3 en heb je pannenkoekjes over? Je kunt ze de volgende dag ook koud eten als lunch in plaats van je boterhammen. Je eet er dan 3 en daarbij nog groente.

Per persoon mag je 5 pannenkoekjes in de afmeting zoals op de foto. Als je ze op krijgt, want ze vullen enorm!

pompoen pannenkoeken met rood fruit

Zo maak je de pannenkoekjes

  • Kook de pompoenblokjes gaar in ongeveer 10 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen. Pureer het in een blender of met een staafmixer tot een puree.
  • Voeg de eieren, amandelmeel, havermeel, kaneel, vanille extract, 200 gram magere vanille kwark en de pompoenpuree toe aan een keukenmachine. Meng het geheel tot een glad beslag.
  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak van het beslag kleine pannenkoekjes. Deze kun je namelijk gemakkelijker omdraaien. Bak 2 minuten per kant. Je kunt er ongeveer 3-4 tegelijkertijd per keer bakken. Tip: gebruik twee koekenpannen zodat je eerder klaar bent.
  • Garneer de pannenkoekjes met de overige magere vanille kwark, blauwe bes en frambozen.

pompoen pannenkoeken met rood fruit

Gemiddelde voedingswaarde

Per portie per persoon gemiddeld 527 kcal, 10 gram vezels, 34 gram eiwitten, 27 gram koolhydraten, 28 gram vet, waarvan verzadigd 4 gram.

Tip: Kook je liever uit een receptenboek? Het kookboek van Slinc. heeft een handig A5-formaat met een wiro-binding, zo valt het receptenboek niet dicht tijdens het koken. Erg makkelijk en handzaam in de keuken. Bestel het kookboek Slank & Gezond (verschillende delen) in de webshop. 

Alle Slinc. recepten mag je gebruiken als je wilt afvallen, dus ook deze gezonde pannenkoeken. Wil je niet afvallen, maar gewoon gezond eten? Ook dan kun je de Slinc. recepten aanhouden. Je krijgt alles binnen wat je nodig hebt. 

pompoen pannenkoeken met rood fruit

 

Lees ook

Reageer op dit bericht