Quinoa spinazie salade met noten

Dit recept is gluten en lactose vrij
Ingrediënten, 4 personen
- 200 gram quinoa (wit)
- 450 gram spinazie bladeren
- Een halve rode kool
- 200 gram broccoli
- 2 grote aardappelen
- Een handje cherry tomaatjes
- 2 el. ongezouten cashewnoten
- 2 el. ongezouten amandelen
Voor de dressing
- 3 el. olijfolie
- 2 el. citroensap
- 1 el. witte balsamico azijn
- Snufje zee zout en peper
Bereiding
Kook de quinoa zoals staat aangegeven op de verpakking. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de aardappelen en snijd deze in acht stukjes. Doe de broccoli en aardappelen bij elkaar in een pan met water en breng het aan de kook tot de aardappelen en broccoli zacht zijn. Snijd de rode kool klein in dunne reepjes en halveer de cherry tomaatjes. Doe de spinazie in een grote schaal en doe daar de rode kool, gekookte quinoa, broccoli en de aardappelen bij en hussel door elkaar.
Maak de dressing in een apart kommetjes. Roer alles goed door elkaar en giet de dressing over de salade heen. Garneer de salade met de halve tomaatjes, de cashewnoten en amandelen.
Noten zijn ingrediënten die je niet kent uit je Slinc. Fase 1 voedingslijst. Ik gebruik in dit gerecht noten in plaats van vlees of vis. In noten zitten veel goede vetten, eiwitten en vezels. Een prima alternatief voor vlees of vis dus! En dus een prima maaltijdsalade tijdens Fase 1 van Slinc.
Reageer op dit bericht