Stamppot rucola met champignons

Ingrediënten voor 4 personen
- 750 gram aardappelen
- 1 zak rucola
- 1 zak jonge bladsla met veldsla
- 250gr (kastanje)champignons
- 2 teentjes knoflook
- 1 stukje gember
- Snufje zout
- 1 ui
- 1el olijfolie
- 3el sojasaus
- 50ml magere melk
- vloeibare boter
Bereiding
Schil de aardappelen en snijd ze in vieren. Kook ze samen de gepelde knoflook, stukje gember en zout in 20 minuten gaar. Snipper ondertussen de ui fijn en maak de (kastanje)champignons schoon en halveer ze daarna. Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin kort de ui. Voeg de champignons toe en bak 1 minuut mee. Schenk daarna de sojasaus erbij en roer goed door. Bak dit nog 1 minuutje door. Giet de aardappelen af en doe ze terug in de pan. Verwarm de melk in een pannetje, stamp de aardappels fijn met een stamper en giet er de melk doorheen. Gebruik wat vloeibare boter door de aardappelpuree om het wat smeuïger te maken. Snijd de rucola en bladsla fijn en schep daarna ¾ van de champignons en ¾ van de rucola en jonge bladsla erdoor. Serveer de stamppot op 4 borden en garneer deze met de overgebleven sla en champignons.
Je mag deze stamppot ook tijdens Slinc. Fase 1. Omdat dit een vegetarische stamppot is, mag je rustig wat meer stamppot (aardappelen) eten. Je eet tenslotte geen vis of vlees. Eet je er liever wel een stukje vlees bij, zoals een tartaartje, beperk je stamppot dan tot 150gram in totaal.
Reageer op dit bericht