Vegetarische kebab BBQ stick

Kebab sticks, maar dan vegetarisch. Lekker voor op de barbecue.
Ingrediënten voor 12 tot 15 sticks
- 1 bakje (kastanje)champignons
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 bakje cherrytomaten
- ¾ courgette
- 1 rode ui
- 3 eetlepels olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- Sap van 1 limoen
- ½ tl gedroogde oregano
- ½ tl gedroogde basilicum
Zo maak je de vegetarische kebab stick
- Snijd je groente in kleine blokjes en rijg ze aan een stokje. Meng de olijfolie, limoensap, oregano en basilicum in een bakje en verdeel over de spiesjes heen.
- Leg de groentespiesjes op de barbecue en haal ze er vanaf wanneer ze gaar zijn.
Variatietip: gebruik zoete aardappel. Schil de aardappel en snijd hem in grote blokjes. Kook de stukjes eerst in het water zodat ze wat zachter zijn. Je kunt ze ook in de magnetron verhitten totdat ze wat zachter zijn. Niet te zacht, want anders vallen ze uit elkaar op het stokje.
Ben je bezig met een dieet? Eet dan geen stokbrood als je aardappel op je kebab stick gebruikt.
Gemiddelde voedingswaarde
per spies
- 50 kcal
- 3,1 gram vet, waarvan verzadigd 0,4 gram
- 1,4 gram eiwitten
- 3 gram koolhydraten
- 1,5 gram vezels
Reageer op dit bericht