Wokschotel met prei en vegetarische satéballetjes

Ingrediënten, 4 personen
- 200 gram ongekookte rijst basmati of zilvervliesrijst
- 2 teentjes knoflook
- 2 vleestomaten
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 2 schaaltjes vegetarische satéballetjes (a 200 g)
- 1 zak gesneden prei (300 g)
- 3 eetlepels sojasaus (Kikoman Japans)
- 2 theelepels sambal oelek
Bereiding
Rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Pel de knoflook en snijd het in kleine stukjes. Was de tomaten en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Verhit 2 eetlepels olie in een pan en bak de satéballetjes ca. 5 minuten. Verhit in een wok de rest van de olie en roerbak de prei in ca. 5 minuten. Bak de knoflook de laatste minuut mee. Doe vervolgens de tomaatreepjes, satéballetjes, sojasaus en sambal erdoorheen en verwarm het geheel goed. Verdeel per persoon 100 gram gekookte rijst en schep de roerbakschotel erop.
Reageer op dit bericht