gratis verzending & volgende dag in huis

Asperges met roodbaars en kappertjes

Geplaatst op 29 april 2014 in categorie Visgerechten

Ingrediënten, 2 personen

  • 400 gr. witte asperges
  • 350 gr. roodbaarsfilet
  • peper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 4 takjes peterselie
  • 1 eetlepel kappertjes
  • zout
  • ½ citroen

Bereiding

Schil de asperges met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden snijdt de uiteinden eraf. Kook in een grote pan met ruim water de asperges in ca. 10 minuten beetgaar. Giet de asperges uit in een vergiet. Bestrooi de roodbaardfilets met zout en peper en verhit in een koekenpan 1 eetlepel olie. Bak de roodbaardfilets op hoog vuur om en om in ca. 1 minuut en neem de vis van het vuur. Hak de peterselie en kappertjes fijn en meng het samen met wat olie in een kommetje. Strooi er wat peper overheen. Snijd de citroen in dunne plakjes. Neem 2 vellen van 30 x 30cm bakpapier. Leg de asperges erop met alle punten naar dezelfde kant. Leg de vis erop en besprenkel deze met de kappertjesolie en leg de schijfje citroen erop. Vouw het bakpapier dicht tot 2 pakketjes.

Verwarm de oven voor op 225 °C of gasovenstand 5.

leg de pakketjes op de bakplaat in midden van de oven en laat in 6 à 8 minuten garen. Pakketjes op twee borden leggen en aan tafel openmaken, oppassen voor vrijkomende stoom.

Serveer met 100 gram gekookte basmati- of zilvervliesrijst per persoon.

Lees ook

Reageer op dit bericht