gratis verzending & volgende dag in huis

Frittata met groene asperges met ricotta en zalm

Frittata met groene asperges met ricotta en zalm

Geplaatst op 29 juni 2021 in categorie Visgerechten

Frittata recept

Frittata is een Italiaanse variant op wat wij kennen als de boerenomelet. Je gaart de frittata langzaam op laag vuur of in de oven. Met de toevoeging van ricotta blijven we met dit frittata recept helemaal in Italiaanse sferen.

Wat is ricotta?

Ricotta is een oud Italiaans kaasproduct dat van oudsher wordt gemaakt van het restvocht van de productie van een andere kaassoort. Door dit vocht, genaamd ‘wei’ opnieuw verwarmt ontstaat er de substantie die wij kennen als ricotta.

Ricotta betekent letterlijk ‘opnieuw gekookt’. Tegenwoordig wordt ricotta gemaakt van schapen, geiten of koeienmelk. Het is een luchtige en zachte kaas met een laag zout- en vetgehalte, maar toch romig smaakt.

Recept als lunch

Deze frittata kun je ook prima koud eten. Dus ideaal als je een keer moet overwerken of op pad bent. En tijdens afvallen met Slinc. kun je dit recept niet alleen als avondmaaltijd gebruiken, maar ook voor ’s middags voor als lunch als beleg op je crackers. Lekker voor een keer een zondagmiddag met nog wat sla erbij.

Ricotta en groene asperges

Ingrediënten voor 2 personen

  • 4 eieren
  • 100 gram ricotta
  • 200 gram gerookte zalm snippers (ook lekker met beenham)
  • 150 gram groene aspergetips
  • 2 volkoren afbakbroodjes
  • 50 gram geraspte 30+ kaas
  • 10 gram bieslook
  • 50 gram rucola/veldsla

Frittata met groene asperges

Groene asperges

Asperges zijn heel voedzaam en bevatten maar weinig calorieën. Er bestaan witte, groene en paarse asperges. Die laatste zijn wat minder bekend.

Groene asperges hoef je niet te schillen én je kunt ze ook rauw eten. Erg lekker door een salade heen. Door groene asperges rauw te eten, blijven er ook meer voedingsvezels intact. Asperge is een groente die een vochtafdrijvende functie heeft en past daarom perfect in een dieet. Het helpt met het afvoeren aan teveel zout en vocht. Daarbij helpt het afvalstoffen in de nieren weg te spoelen, waardoor je niet alleen nierstenen kunt voorkomen, maar nog beter: je vetverbranding blijft daardoor hoog.

Frittata recept

Zo maak je de frittata met groene asperges met ricotta en zalm

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een kom de eieren met de ricotta en klop luchtig. Meng vervolgens de geraspte kaas erdoorheen. Snijd de bieslook fijn en meng samen met de gerookte zalm snippers door het eimengsel. Breng op smaak met een snuf peper.
  • Vet een ovenschaal in met wat olie en giet het eimengsel in de ovenschaal. Maak je het recept voor twee personen? Gebruik dan een kleine ovenschaal. Druk de asperges erin.
  • Bak de frittata 20 minuten in de oven en doe de laatste 6-8 minuten de afbakbroodjes erbij in.
  • Serveer de frittata met het afbakbroodje en wat rucola/veldsla.

Kook je liever uit een receptenboek? Het kookboek van Slinc. valt niet dicht tijdens het koken en is makkelijk en handzaam voor in de keuken. Bestel het kookboek Slank & Gezond (verschillende delen) in de webshop.

Recept groene asperges

Gemiddelde voedingswaarde 

per eenpersoonsportie

  • 583 kcal
  • 30,1 gram vet, waarvan verzadigd 8,9
  • 50 gram eiwitten
  • 25 gram koolhydraten
  • 7 gram vezels

Alle Slinc. recepten mag je gebruiken als je wilt afvallen, dus ook deze frittata met groene asperges met ricotta en zalm. Wil je niet afvallen, maar gewoon gezond eten? Ook dan kun je de Slinc. recepten aanhouden. Je krijgt alles binnen wat je nodig hebt.

Frittata groene asperges en ricotta

 

Afvallen hoef je niet alleen te doen

Doe het samen met Slinc. en Rachel Hulshof

“Ik begeleid al 15 jaar met veel enthousiasme vrouwen in afvallen met Slinc. Je raakt gemotiveerd omdat je snel afvalt, maar toch normaal eet. Reken af met frustraties en eetbuien en geniet van gezond en lekker eten.”

Help mij afvallen
Lees ook

Reageer op dit bericht