Gebakken kalfsoesters
Ingrediënten, 4 personen
- 1 potje gepelde tomaten
- 75 g zwarte olijven zonder pit
- 1 teentje knoflook
- 2 ansjovisfilets
- 2 takjes tijm
- 2 takjes peterselie
- 2 kalfsoesters (125 gram per stuk)
- peper en zout
- 2 eetlepels olijfolie
Bereiding
Olijven in ringetjes snijden. Knoflook pellen en snipperen. Ansjovisfilets heel fijn snijden. Blaadjes van takjes tijm rissen. Peterselie fijnhakken. Kalfsoesters bestrooien met peper. In koekenpan olie verhitten en kalfsoesters afhankelijk van gewenste gaarheid 4 à 8 minuten bakken, halverwege keren. Vlees uit pan op bord leggen en bestrooien met zout. Warm houden onder aluminiumfolie. In bakvet knoflook, olijven, ansjovis en tijm ca. 1 minuut al omscheppend bakken. Tomatenblokjes en peterselie erdoor mengen en saus nog ca. 1 minuut zachtjes bakken. Olijven–tomatensaus over kalfsoesters scheppen. Serveren met zilvervliesrijst of volkorenpasta. Lekker met een frisse gemengde salade of beetgaar gekookte groente (boontjes, broccoli)
Reageer op dit bericht