Gemarineerde tonijn met spinazie en avocado

Gemarineerde tonijn
Een ideaal recept voor op de appeldag, omdat er bij deze gemarineerde tonijn geen rijst, pasta of aardappelen wordt geserveerd. Maar je kunt het natuurlijk ook gewoon eten tijdens het programma afvallen met Slinc. Omdat er geen koolhydraten zijn toegevoegd, is het ook niet erg dat je wat meer tonijn eet. In tonijn zitten veel eiwitten, dus dat geeft een lang verzadingsgevoel. Heb je gember over? Je kunt gember heel makkelijk invriezen.
Ingrediënten voor 2 personen
- 2 tonijnmoten (200 gram per stuk)
- 1 avocado
- 500 gram spinazie
- peper en zout
- 2 el olijfolie
Voor de tonijn marinade:
- 3 teentjes knoflook
- 1 limoen
- verse koriander
- 1 tl gember
- 1 el gembersiroop
- 2 el soja saus
- 4 el olijfolie
Tonijn marineren
De rauwe tonijn laat je minimaal 2 uur marineren in de marinade. Heb je daar geen tijd voor? Deze marinade is simpel en snel gemaakt. Je kunt dit in de ochtend al maken en de tonijnmoten in de ijskast zetten, dan zijn ze in de avond als je gaat koken klaar voor gebruik.
Zo maak je de gemarineerde tonijn met spinazie en avocado
De tonijn moeten minimaal 2 uur marineren in de ijskast. Je kunt dit in de ochtend alvast doen, zodat als je ’s avonds gaat koken, de tonijnmoten klaar zijn voor gebruik.
- Bestrooi de tonijnmoten aan beide kanten met peper en zout. Voor de marinade doe je de olijfolie, soja saus, gembersiroop, geperste sap uit de limoen in een schaaltje en roer je die door elkaar. Pel de knoflook en pers deze door de marinade. Snijd wat verse koriander (1/2 kopje vol) en roer deze erdoorheen. Leg de tonijnmoten in een schaal en giet de marinade eroverheen. Laat dit minimaal 2 uur in de koelkast intrekken.
- Verhit in een wokpan olijfolie en doe hier de spinazie in. Heel kort roerpakken met wat zout en peper erbij. Als het is geslonken van het vuur halen en apart zetten.
- Haal de tonijn uit de marinade en grill deze op een grill (of bak in de bakpan met olie als je geen grill pan hebt) voor 2 minuten per kant. Laat de tonijn rauw in het midden.
- Schil ondertussen de avocado en snijd deze in plakken. Giet de marinade in een verhitte bakpan (of bij de tonijn in de bakpan als je geen grill gebruikt) en laat hem in 2 minuten verdikken.
- Leg de spinazie als een nestje op het bord, leg daar de gegrilde tonijn op, de plakjes avocado en giet daaroverheen de warme marinade.
Kook je liever uit een receptenboek? Het kookboek van Slinc. valt niet dicht tijdens het koken en is makkelijk en handzaam voor in de keuken. Bestel het kookboek Slank & Gezond (verschillende delen) in de webshop.
Gemiddelde voedingswaarde
per eenpersoonsportie
- 573 kcal
- 30,9 gram vet waarvan verzadigd 4 gram
- 54 gram eiwitten
- 15,4 gram koolhydraten
- 8,9 gram vezels
Alle Slinc. recepten mag je gebruiken als je wilt afvallen, dus ook deze gemarineerde tonijn met spinazie en avocado. Wil je niet afvallen, maar gewoon gezond eten? Ook dan kun je de Slinc. recepten aanhouden. Je krijgt alles binnen wat je nodig hebt.

Doe het samen met Slinc. en Rachel Hulshof
“Ik begeleid al meer dan 15 jaar met veel enthousiasme vrouwen in afvallen met Slinc. Je raakt gemotiveerd omdat je snel afvalt, maar toch normaal eet. Reken af met frustraties en eetbuien en geniet van gezond en lekker eten.”
Reageer op dit bericht