Haring happen met Tilapia filet

Carnaval het feest voor het vasten betekent letterlijk: (carne vale) ‘vlees vaarwel’. Er wordt op aswoensdag vis gegeten. Haring is zeer vette vis, maar met dit Tilapia recept houden we de vistraditie op een slanke manier in ere.
Ingrediënten
• 400 gram Tilapia filet
• 1 sinaasappel
• ½ citroen
• 1 eetlepel honing
• 1 eetlepel olijfolie
• 3 teentjes knoflook
• 2 theelepels soyasaus
• ½ theelepel komijn
• zout& peper
• ½ rode peper
• serveren met basmati of zilverliesrijst en gekookte broccoli.
Bereiding
Verhit een scheut olijfolie in een bakpan en bak de Tilapia filet aan 1 kant gaar. Kook ondertussen ook de rijst (volgens de verpakking) en de broccoli (in een apart pannetje water). Pers de sinaasappel en citroen uit en mix het met de honing, olijfolie, uitgeknepen knoflook, soyasaus, komijn, snufje zout en peper en ½ rode peper (heel fijn gesneden). Draai de Tilapia filet om en strijk de marinade eroverheen. Schep met een lepel regelmatig de marinade uit de pan over de vis.
Serveer de vis met basmati of zilvervliesrijst en gekookte broccoli. Giet de achtergebleven marinade uit de pan over de vis.
Reageer op dit bericht