gratis verzending & volgende dag in huis

Pangasiusfilet met krieltjes

Geplaatst op 24 september 2019 in categorie Visgerechten

Als je aan het Slincen bent, zul je merken dat je smaakpapillen meer ‘zuiver’ proeven. Waren je smaakpapillen eerst verwend (of verpest, net hoe je het bekijkt) met grove smaakmakers als veel zout, proef je nu beter. En dit recept is een mooie proef op de som. Een eenvoudig recept met natuurlijke smaakmakers van rozemarijn, citroen dille, peterselie en appel. Ik daag je uit om écht te proeven. De groente, de vis en de op smaak gemaakte krieltjes met pecannoot en feta.

Ingrediënten voor 2 personen

• 200 voorgekookte krieltjes
• 3 el olijfolie
• 2 el gedroogde rozemarijn
• 8 tomaatjes
• 2 pangasiusfilet citroen dille*
• 400 gram courgette
• 120 gram kastanje champignons
• 1 takje peterselie
• 1/2 appel
• 40 gram feta
• 8 pecannoten
• peper en zout

*of naturel en maak je eigen marinade met 1 citroen (rasp en sap), 3 eetlepels fijngehakte dille, 1 teen fijngehakte knoflook en 2 eetlepels olijfolie, marineer de vis 30 minuten in dit mengsel.

pangasiusfilet met krieltjes

Zo maak je de pangasiusfilet met krieltjes

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snijd de krieltjes door de helft en meng met 1 el olijfolie, rozemarijn en een snufje zwarte peper. Doe ze in de oven voor 20 minuten tot ze goudbruin zijn of doe ze op 180 graden 15 minuten in de aifryer. Doe de laatste 5 minuten de tomaten erbij.
  • Snijd de courgette in reepjes en de champignons in plakjes. Doe 1 el olijfolie en bak de groenten 6-8 minuten. Breng op smaak met wat peper en zout en een takje peterselie.
  • Bak in een andere pan de pangasiusfilet met 1 el olijfolie gedurende 5-8 minuten goudbruin.
  • Snijd 1/2 appel in kleine blokjes. Deze voeg je aan de groenten toe wanneer je het gaat serveren. De appel zorgt voor een heerlijke frisse smaak.
  • Hak de pecannoten grof en kruimel de feta fijn en verdeel deze over de aardappels wanneer je ze uit de oven haalt.

555 kcal, 41 gram eiwit, 32  gram koolhydraten, 30 gram vet, waarvan verzadigd 3 gram.

Tip: Kook je liever uit een receptenboek? Het kookboek van Slinc. heeft een handig A5-formaat met een wiro-binding, zo valt het receptenboek niet dicht tijdens het koken. Erg makkelijk en handzaam in de keuken. Bestel het kookboek Slank & Gezond (verschillende delen) in de webshop. 

pangasiusfilet met krieltjes

Lees ook

Reageer op dit bericht