Pasta gamba

Ingrediënten voor 2 personen
- 100 gram Honig vezelrijk spaghetti
- 1 verse rode peper
- 3 tenen knoflook
- 16 rauwe gepelde tijgergarnalen (diepvries)
- 1 dl witte wijn
- 1⁄2 citroen
- 1⁄2 bosje verse platte peterselie
- Olijfolie
Bereiding
Zet de garnalen in een bakje met water. Na een paar minuten zijn ze ontdooid. Leg de garnalen op een stukje keukenpapier zodat ze droog worden.
Ontpit de rode peper, snij deze in hele dunne ringetjes en pel de knoflooktenen. Hak de peterselie fijn. Kook de spaghetti zoals staat aangegeven op de verpakking. Bak ondertussen in een wokpan de peperringetjes in olijfolie. Doe de garnalen erbij en bak in circa 2 minuten op redelijk hoog vuur. Draai de garnalen regelmatig om. Zet het vuur lager en pers de tenen knoflook uit boven de pan. Laat het geheel even rustig bakken, maar let erop dat de knoflook niet bruin wordt. Voeg dan de witte wijn toe. Zet het vuur lager en laat dit geheel rustig pruttelen totdat de pasta gaar is. Voeg net voor het serveren de sap van een halve citroen toe.
Giet de pasta af en schep deze in de wokpan door de olie, wijn en garnalen. Zet het vuur uit en schep de fijngesneden peterselie door de pasta en serveer de pasta op 2 borden.
Lekker met een frisse salade als bijgerecht.
Reageer op dit bericht