Krieltjes met tonijn, sperzieboontjes en knoflookdressing

Ingrediënten voor 4 personen
- 400 gram sperziebonen (uit blik of diepvries)
- 250 gram cherrytomaten
- 400 gram krieltjes
- 2 blikjes tonijn op waterbasis
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 20 gram peterselie
- 3 el pijnboompitten
- 2 el olijfolie
- peper
Bereiding
Kook de krieltjes zoals op de verpakking staat aangegeven. Snijd de ui in halve ringen en halveer de cherrytomaatjes. Giet de blikjes met tonijn af. Snijd de platte peterselie grof in stukjes en rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan.
Doe de olijfolie in een bakje en pers hierin de knoflook uit. Roer het door elkaar. Als de krieltjes klaar zijn, meng ze dan met de olie met knoflook en laat ze afkoelen. Verwarm de sperziebonen in een pannetje met water of in de magnetron.
Verdeel de krieltjes over 4 borden en doe hier overheen de koude tonijn, tomaatjes en uien en warme sperziebonen.
Strooi als laatst de pijnboompitten en peterselie erover. Maak het af met een snufje peper.
Reageer op dit bericht