gratis verzending & volgende dag in huis

Pasta met garnalen en artisjok pesto

Geplaatst op 29 september 2015 in categorie Pasta Visgerechten

Een pesto klinkt meteen heel vet, maar je kunt een pesto heel makkelijk zelf maken. En dan kun je hem zo gezond en slank maken als je zelf wilt en toch smaakvol. Zoals de artisjok walnoot pesto in dit recept.

Ingrediënten, 2 personen

• 500 gram grote garnalen of gepelde gamba’s
• 100 gram volkoren linguine of spaghetti
• 2 teentjes knoflook
• 2 el gemengde kruiden (peterselie, basilicum, oregano en koriander)
• 1 el citroensap
• 2 el olijfolie
• snufje zout
• Parmezaanse kaas (voor de garnering)

 

artisjok walnoot pesto  artisjok pesto

Voor de pesto:

• 2 hele artisjokken (bevroren of uit blik) 1 handje walnoten (gepeld)
• 1 kopje verse boerenkool
• 2 el peterselie
• 1 teentje knoflook
• 1 tl citroensap
• snufje zout en peper
• 3 el olijfolie (voor koude toepassingen)

Bereiding

Doe alle ingrediënten voor de pesto in een blender / keukenmachine en puls het geheel tot een pesto.

Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.

Mix in een kommetje de olijfolie, de gemengde kruiden, de citroensap en de knoflook (geperst) en doe daar een snufje zout bij. Marineer de garnalen met deze kruidenmix. Verhit een bakpan en bak de garnalen kort gaar (2 minuutjes).

Giet de pasta af en mix de pesto door de pasta. Serveer de pasta met daaroverheen de garnalen. Garneer af met Parmezaanse kaas.

Als groente kun je er een salade bij eten of gewoon wat gesneden komkommer.

Lees ook

Reageer op dit bericht