Pizza gerookte zalm en mozzarella

Pizza gerookte zalm
Pizza. Dat klinkt als een verboden maaltijd tijdens een dieet. Diepvriespizza’s zijn inderdaad uit den boze tijdens afvallen met Slinc. Wist je dat van alle kant-en-klaar producten in pizza het meeste zout zit? Maar niet alleen zout, ze bevatten ook veel verzadigde vetten en nauwelijks voedingsstoffen. Eigenlijk is een kant-en-klaar pizza dus gewoon 1 bonk rotzooi voor je lijf (sorry!). Maar goed nieuws: je kunt heel gemakkelijk een gezonde pizza variant maken.
In deel 1 van het kookboek Slank & Gezond maakte ik al eerder de carpaccio pizza, nu maak ik een pizza met gerookte zalm. En juist door verse ingrediënten te gebruiken, heeft de pizza gerookte zalm veel meer smaak. Alleen al door de witte bloembodem te vervangen door een volkoren variant heb je een goede basis voor een gezonde pizza. Dan kun je zelf eigenlijk zoveel groente toppings erop doen als je zelf wilt.
Ingrediënten voor 2 personen
- 2 volkoren Libanese broden of volkoren wraps
- 200 gram gerookte zalm
- 70 gram zure room
- 2 el magere kwark
- verse bieslook fijngesneden
- 1 rode ui
- 50 gram baby spinazie
- 3 handjes rucola
- 80 gram mozzarella
- ½ courgette
- 1 el olijfolie
- ½ appel
Zo maak je de pizza met gerookte zalm en mozzarella
- Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd de bieslook fijn, de zalm in reepjes, de rode ui in dunne ringen, de courgette in linten of dunne schijfjes en de mozzarella in plakjes. Snijd tenslotte de halve appel in blokjes.
- Meng de zure room met de kwark en de fijngesneden bieslook. Smeer de Libanese broden of wraps in met dit mengsel.
- Verdeel een paar blaadjes spinazie (de rest heb je nodig voor de salade), courgette en de helft van de rode ui eerst over de pizza’s en top af met de mozzarella. Bak de pizza ±10 minuten af of tot de mozzarella goed gesmolten is.
- Meng ondertussen de olijfolie met de overgebleven spinazie, 2 handjes rucola, ¼ zalm, de overgebleven rode ui en de appel. Breng op smaak met een snufje peper.
- Haal de pizza daarna uit de oven en beleg met ¾ van de zalm en de overgebleven rucola. Garneer eventueel nog met wat extra bieslook.
Kook je liever uit een receptenboek? Het kookboek van Slinc. valt niet dicht tijdens het koken en is makkelijk en handzaam voor in de keuken. Bestel het kookboek Slank & Gezond (verschillende delen) in de webshop.
Gemiddelde voedingswaarde per portie
- 591 kcal
- 33,8 gram vet, waarvan verzadigd 10 gram
- 40 gram eiwitten
- 30 gram koolhydraten
- 5 gram vezels
Alle Slinc. recepten mag je gebruiken als je wilt afvallen, dus ook deze salade met zalm. Wil je niet afvallen, maar gewoon gezond eten? Ook dan kun je de Slinc. recepten aanhouden. Je krijgt alles binnen wat je nodig hebt.

Doe het samen met Slinc. en Rachel Hulshof
“Ik begeleid al meer dan 15 jaar met veel enthousiasme vrouwen in afvallen met Slinc. Je raakt gemotiveerd omdat je snel afvalt, maar toch normaal eet. Reken af met frustraties en eetbuien en geniet van gezond en lekker eten.”
Reageer op dit bericht