gratis verzending & volgende dag in huis

Pizza met gerookte zalm met courgette, spinazie en een salade

Geplaatst op 11 juni 2019 in categorie Pasta & Pizza Visgerechten

Pizza. Dat klinkt als een verboden maaltijd tijdens een dieet. Diepvriespizza’s zijn inderdaad uit den boze tijdens Slinc. Wist je dat van alle kant-en-klaar producten in pizza het meeste zout zit? Maar niet alleen zout, ze bevatten ook veel verzadigde vetten en nauwelijks voedingsstoffen. Eigenlijk is een kant-en-klaar pizza dus gewoon 1 bonk rotzooi voor je lijf (sorry!). Maar goed nieuws: je kunt heel gemakkelijk een gezonde pizza variant maken. In deel 1 van het kookboek Slank & Gezond maakte ik al eerder de carpaccio pizza, nu maak ik er een met zalm. En juist door verse ingrediënten te gebruiken, heeft de pizza veel meer smaak. Alleen al door de witte bloembodem te vervangen door een volkoren variant heb je een goede basis voor een gezonde pizza. Dan kun je zelf eigenlijk zoveel groente toppings erop doen als je zelf wilt.   

Ingrediënten voor 2 personen

• 2 volkoren Libanese broden of volkoren wraps
• 70 gram zure room
• 2 el kwark
• Verse bieslook fijngesneden
• 200 gram gerookte zalm
• 1 rode ui
• 50 gram baby spinazie
• 3 handjes rucola
• 80 gram mozzarella
• ½ courgette
• 1 el olijfolie
• ½ appel

Zo maak je de pizza’s

  • Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd de bieslook fijn, de zalm in reepjes, de rode ui in dunne ringen, de courgette in linten of dunne schijfjes en de mozzarella in plakjes. Snijd tenslotte de halve appel in blokjes.
  • Meng de zure room met de kwark en de fijngesneden bieslook. Smeer de Libanese broden of wraps in met dit mengsel.
  • Verdeel een paar blaadjes spinazie (de rest heb je nodig voor de salade), courgette en de helft van de rode ui eerst over de pizza’s en top af met de mozzarella. Bak de pizza ±10 minuten af of tot de mozzarella goed gesmolten is.
  • Meng ondertussen de olijfolie met de overgebleven spinazie, 2 handjes rucola, ¼ zalm, de overgebleven rode ui en de appel. Breng op smaak met een snufje peper.
  • Haal de pizza daarna uit de oven en beleg met ¾ van de zalm en de overgebleven rucola. Garneer eventueel nog met wat extra bieslook.

591 kcal, 40 gram eiwitten, 30 gram koolhydraten, 5 gram vezels, 33,8 vet, waarvan verzadigd 10 gram.

Tip: Kook je liever uit een receptenboek? Het kookboek van Slinc. heeft een handig A5-formaat met een wiro-binding, zo valt het receptenboek niet dicht tijdens het koken. Erg makkelijk en handzaam in de keuken. Bestel het kookboek Slank & Gezond (verschillende delen) in de webshop. 

pizza met gerookte zalm

Lees ook

Reageer op dit bericht