Teriyaki zalm met noodles en groenten

Ingrediënten voor 4 personen
- 2 kroppen paksoi
- 600 gram wilde zalmfilets
- 200 gram eiermie
- 1 rode ui
- 1 broccoli
- zonnebloemolie
- zout en peper
Teriyaki saus:
- 7 el sojasaus
- 1 el witte wijn azijn
- 2 el honing
Bereiding
Snijd de broccoli in roosjes en kook deze kort, zo’n 2 minuten, in kokend water met zout. Snijd ondertussen de paksoi fijn en snijd de rode ui in ringen. Kook de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af met koud water en laat dit goed uitlekken.
Maak de Teriyaki saus door in een pannetje de sojasaus, witte wijn azijn en honing kort te verwarmen.
Snijd de zalmfilet in grote stukken. Bak in een koekenpan de stukjes zalmfilet kort aan, zo’n 3 minuten en voeg 2 eetlepels Teriyaki saus toe. Bak nog 1 minuut mee en zet dan het vuur uit.
Zet een wok op hoog vuur en voeg zonnebloemolie toe. Wok de paksoi met de ui 1 minuut. Voeg 2 eetlepels woksaus toe en warm deze 1 minuut mee. Voeg nu beetje bij beetje de eiermie toe zodat deze een beetje meebakt. Voeg de broccoli toe en roerbak nog 1 minuut. Serveer de noodles met groenten en hierover de zalmstukjes.
Reageer op dit bericht