gratis verzending & volgende dag in huis

Zeevruchtenpilaf

Geplaatst op 23 juli 2013 in categorie Visgerechten

Ingrediënten, 4 personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 venkelknol
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 150 g fruits de mer
  • 150 g gekookte mosselen
  • 350 g rijst ( basmati of zilvervlies)
  • 1 theelepel oregano
  • 1 visbouillontablet
  • zout en peper

Bereiding

Ui pellen en snipperen. Knoflook pellen en fijn hakken. Venkel wassen, schoonmaken, groen bewaren en venkel in kleine blokjes snijden. Helft van olie verhitten. Fruits de mer en mosselen laten uitlekken en in pan ca. 2 minuten al omscheppend bakken. Uit pan op bord scheppen. Rest van olie in dezelfde pan doen. Ui en venkel ca. 5 minuten bakken. Knoflook, oregano en rijst erdoor roeren, al omscheppend ca. 1 minuut bakken. 1/2 Liter water toevoegen en aan de kook brengen. Bouillontablet erboven verkruimelen. Rijst in ca. 15 minuten afgedekt op laag vuur koken. Mosselen, fruits de mer door rijst scheppen, afgedekt nog ca. 5 minuten verwarmen. Pilaf op smaak brengen met zout en peper, met venkelgroen garneren. Lekker met een tros-tomatensalade of in de oven gebakken tomaten. Tip als bijgerecht. Halveer 4 tomaten, druppel er olijfolie over en bestrooi ze met versgemalen peper en grof zeezout. Bak ze ca. 30 minuten bij 175 °C of gasovenstand 3.

 

Lees ook

Reageer op dit bericht