Biefstuk op bedje van gebakken rucola
Ingrediënten, 2 personen
- 1 teentje knoflook
- 2 takjes basilicum
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 biefstukken (a ca. 125 g)
- 2 pakjes rucola (30 g)
- 1 eetlepel Norton Malbec (rode wijn)
- 1/2 eetlepel balsamicoazijn
- 1/2 eetlepel grof zeezout
Bereiding
Knoflook pellen en fijn snipperen. Basilicum fijn knippen. In (grill) pan 1 eetlepel olijfolie verhitten. Biefstukken in ca. 4 minuten van binnen rosé en van buiten bruin bakken, halverwege keren. Uit pan nemen en warm houden onder aluminiumfolie. Rest van olijfolie toevoegen. Knoflook ca. 30 seconden bakken. Rucola en basilicum erdoor scheppen en in ca. 30 seconden al omscheppend verwarmen. Wijn en balsamicoazijn erdoor scheppen en direct over twee (voorverwarmde) borden verdelen. Vlees erop leggen. Bestrooien met grof zeezout en peper. Serveren met volkoren stokbrood en tomatensalade.
Reageer op dit bericht