gratis verzending & volgende dag in huis

Gegrild varkensfiletlapje met broccolisalade

Geplaatst op 23 oktober 2013 in categorie Vlees & Kipgerechten

Ingrediënten, 4 personen

  • 4 varkensfiletlapjes
  • versgemalen zwarte peper
  • ½ citroen
  • 7 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui
  • 400 g broccoli
  • ½ zakje stoneleeks (soort bosuitjes, à 8 stuks, verkrijgbaar bij AH))
  • 1 zak veldsla (100 g)
  • 400 gram krieltjes

Benodigdheden

  • grillpan

Bereiding

Varkensfiletlapjes op bord leggen en royaal zwarte peper erboven malen. Citroen uitpersen. In kom 1/2 el citroensap mengen met 1 el olijfolie. Vlees met citroenolie inwrijven en 10 min. smaak laten intrekken. Ui pellen, halveren en in plakjes snijden. Broccoli in roosjes van dezelfde grootte verdelen. Stronk van broccoli in plakjes snijden. In pan met ruim water en wat zout roosjes en plakjes van broccoli in 4-5 min. beetgaar koken. Stoneleeks in ringetjes snijden. Grillpan verhitten en varkensfiletlapjes in 4-5 min. per kant bruin en gaar roosteren. Uiringen door krieltjes scheppen. Krieltjes onafgedekt in nog 5-10 min. knapperig bruin bakken. In slaschaal rest van citroensap met rest van olijfolie en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. Broccoli afgieten en met stoneleeks door dressing scheppen. Iets laten afkoelen. Worteltjes van veldsla verwijderen en veldsla door broccoli scheppen. Varkensfiletlapjes serveren met krieltjes en lauwwarme broccolisalade.

Variatietip: Kalkoenschnitzel leent zich ook goed voor deze bereidingswijze, het vlees blijft lekker sappig.

 

Lees ook

Reageer op dit bericht