gratis verzending & volgende dag in huis

Groente friet met hamburger

Geplaatst op 24 februari 2015 in categorie Vlees & Kipgerechten

Ingrediënten voor 4 personen

Voor de groente frietjes:

  • 500 gram knolselderij
  • 150 ml magere kwark
  • 3 el olijfolie
  • peterselie
  • zeezout en peper
  • 1 el knoflookpoeder
  • 1 el paprikakruiden

 

Voor de hamburger:

  • 300 gram rundergehakt
  • 1 beschuit
  • 1 ei
  • 1 ui
  • 1 tomaat
  • 1 teen knoflook
  • 1 el mosterd
  • 1 el ketchup
  • peper en zout
  • 1 el olijfolie

 

Bereiding frietjes

Verwarm de oven voor op 190 graden. Schil de knolselderij en snijd deze in reepjes. Doe de reepjes in een kom en besprenkel met olijfolie. Voeg naar smaak zeezout, knoflook en paprikakruiden toe. Schep de frietjes goed door elkaar, zodat de kruiden verspreid worden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de frietjes erop. Bak ze in 45 minuten gaar in de oven. Draai de frietjes na 25 min om, zodat ze aan beiden kanten knapperig worden. Maak van de kwark een dipsaus. Voeg naar smaak zout, knoflookpoeder, peper en peterselie toe.

Bereiding hamburgers

Pel de ui en snipper de helft, bewaar de andere helft voor de garnering. Pel ook de knoflook en snijd deze fijn. Meng de ui en knoflook met het gehakt, het ei en een fijngeknepen beschuit. Breng het mengsel op smaak met mosterd, ketchup en peper. Meng het gehaktmengsel door elkaar en vorm er 4 hamburgers van.

Verhit de olijfolie in een bakpan en bak de hamburgers om en om in zo’n 8 minuten klaar.

Verdeel de frietjes en hamburger op 4 borden. Snijd dunne plakjes van de overgebleven ui en van de tomaat. Leg deze als garnering op de hamburger. Lekker met een frisse salade erbij!

Lees ook

Reageer op dit bericht