gratis verzending & volgende dag in huis

Het witte goud: asperges met ham en ei

Geplaatst op 10 mei 2016 in categorie Vlees & Kipgerechten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 8 eieren
  • 1 kg geschilde witte asperges
  • 150 g gegrilde beenham of achterham
  • 750 gram kruimige aardappelen
  • 75 ml magere melk
  • vloeibare boter
  • zout, peper en nootmuskaat

 

Bereiding
Schil de (kruimige) aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen met een klein beetje zout tot ze zacht zijn. Zet tegelijkertijd de asperges op in water en kook deze zo’n 20 minuten tot ze lekker zacht zijn. Kook ondertussen de eieren hard. Giet de aardappelen af, pureer de aardappelen en verhit de melk in een pannetje. Giet scheutje voor scheutje de warme melk erdoor en wat vloeibare boter. Tot de aardappelpuree smeuïg is, breng dan op smaak met zout, peper en een beetje nootmuskaat. Pel de eieren en halveer ze. Giet de asperges af, leg ze op een bord met het ei (4 halve eieren per persoon), een plakje ham en 100 gram aardappelpuree.

Lees ook

Reageer op dit bericht