Kip met venkelsalade en citroenrijst

Ingrediënten, 4 personen
- 1 citroen
- 5 eetlepels olijfolie extra vierge
- 1/2 zakje verse munt (a 15 g), fijngesneden)
- 200 g basmatirijst (ongekookt)
- 1 grote venkel (ca. 300 g)
- 1 eetlepel milde paprikapoeder
- 2 theelepels kaneel
- 4 kleine kipfilets (125 gram per persoon)
- 1 zakje veldsla (75 g)
Bereiding
Boen de citroen schoon en rasp de schil grof. Pers de citroen uit. Doe in een slaschaal 1 el citroensap met 3 el olie, munt en zout en peper naar smaak en klop tot een dressing. Kook de rijst met de rest van citroensap, de rasp en wat zout volgens instructie op verpakking gaar. Maak intussen de venkel schoon en schaaf of snijd (in een keukenmachine) in flinterdunne reepjes. Schep de venkel door de scheppen en laat 10 min. staan. Meng in een kom 2 el olie met paprikapoeder, kaneel, 2 tl peper en zout naar smaak. Bestrijk de kipfilets met kruidenmengsel. Kipfilets op matig vuur in 10 min. rondom bruinbakken in olie. Veldsla luchtig door venkel scheppen. Kipfilets serveren met venkelsalade en 100 gram citroenrijst per persoon.
Reageer op dit bericht