gratis verzending & volgende dag in huis

Portobello burger met zoete aardappel friet

Geplaatst op 06 oktober 2020 in categorie Vlees & Kipgerechten

Portobello is een chique naam, maar het is gewoon een grote kastanjechampignon. Paddenstoelen worden vaak ingedeeld bij de groenten, maar ze zijn eigenlijk schimmels. Vies woord, maar oh wat is deze reuze champignon smaakvol. Portobello’s bevatten weinig calorieën (ze bestaan 90% uit water!), maar zijn rijk aan eiwitten, vezels en verschillende vitaminen en mineralen.

De friet in dit gerecht maak je van zoete aardappel, die eigenlijk helemaal geen aardappel is, maar een wortel van een plant. En die verwarring is jammer, want de zoete aardappel is een slankere en gezondere keuze dan een aardappel, zeker als je wilt afvallen. De zoete aardappel bevat complexe koolhydraten die geleidelijk worden afgegeven in ons lichaam waardoor er weinig bloedsuikerspiegel schommelingen plaatvinden. En dat is precies wat we tijdens Slinc. bewaken: een stabiele bloedsuikerspiegel. In vergelijking met een aardappel zijn de voedingswaardes wel ongeveer hetzelfde, maar zit er in een zoete aardappel 2x meer voedingsvezels, waardoor je langer een verzadigd gevoel hebt. Je hebt dus minder snel honger.

Ingrediënten voor 2 personen

• 4 portobello ’s
• 2 magere hamburgers
• 200 gram zoete aardappel friet (koelvers)
• hand sla
• 50 gram geraspte cheddar of 30+ kaas
• 1 rode ui
• 1  tomaat
• ½ el sesamzaad

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de zoete aardappel friet met 1 el olijfolie en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Bak ± 15 minuten in de oven.
  • Smeer de portobello’s in met wat olijfolie en bestrooi met het sesamzaad. Bak de portobello ‘s de laatste 8 minuten mee bij de zoete aardappel in de oven.
  • Snijd ondertussen de rode ui in dunne ringen en de tomaat in plakken.
  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de hamburgers gaar volgens de verpakkingen. Voeg de laatste 5 minuten ook de rode ui toe. Laat de laatste 2 minuten de kaas over de hamburgers smelten.
  • Haal de portobello’s uit de oven en beleg met wat sla. Leg er vervolgens de hamburger, wat plakjes tomaat en de ui erop. Leg de overige portobello erbovenop en serveer met de zoete aardappel friet.

Gemiddelde voedingswaarde

Per portie per persoon gemiddeld 512 kcal, 4,6 gram vezels, 27,2 gram eiwitten, 28,3 gram koolhydraten, 31,4 gram vet, waarvan verzadigd 7,5 gram.

Tip: Kook je liever uit een receptenboek? Het kookboek van Slinc. heeft een handig A5-formaat met een wiro-binding, zo valt het receptenboek niet dicht tijdens het koken. Erg makkelijk en handzaam in de keuken. Bestel het kookboek Slank & Gezond (verschillende delen) in de webshop. 

Alle Slinc. recepten mag je gebruiken als je wilt afvallen, dus ook deze Portobello burger met zoete aardappel. Wil je niet afvallen, maar gewoon gezond eten? Ook dan kun je de Slinc. recepten aanhouden. Je krijgt alles binnen wat je nodig hebt.

Lees ook

Reageer op dit bericht