gratis verzending & volgende dag in huis

Spaghetti met spinazie en tartaar

Spaghetti met spinazie en tartaar

Geplaatst op 17 september 2019 in categorie Pasta & Pizza Vlees & Kipgerechten

Ken jij Popeye nog, die met een shot spinazie ineens heel sterk was? In een tekenfilm wordt alles uitvergroot, maar zo ver zat deze tekenfilm er niet eens naast. Want spinazie is met recht een powerbom. Het zit bomvol vitaminen C en K, voedingsstoffen, mineralen en vezels. Spinazie heeft maar weinig calorieën, maar de vezels zorgen ervoor dat je langer vol zit. Het groene blaadje bevat essentiële mineralen als calcium, magnesium en kalium en ja daar heb je Popeye weer: het mineraal ijzer. Spinazie kun je makkelijk éxtra door een gerecht heen gebruiken. Gewoon als toevoeging door je pasta, roerbakgerecht of als portie naast je rijst. En wist je dat je spinazie ook gewoon rauw kunt eten? Mix het met je sla of gebruik het gewoon als sla zelf. Ik gebruik spinazie ook in mijn powershot groentesap die ik maak met mijn slowjuicer (Slinc. Fase 3).

Ingrediënten voor 4 personen

• 200 volkoren spaghetti
• 4 runder tartaartjes (ongekruid)
• 600 gram verse blad spinazie
• 3 rode uien
• 1 kleine ui
• 1 teentje knoflook
• 2 el augurk
• 2 el bieslook
• 2 sjalotjes
• 2 el kappertjes
• 3 el olijfolie
• 125 ml Blue Band Finesse voor Koken Light
• peper en zout

volkoren spaghetti met spinazie en tartaar

Bereiding

  • Snijd de augurk, bieslook, sjalotjes en kappertjes klein. Kneed dit door de tartaar en breng op smaak met zout en peper. Vorm er 4 nieuwe tartaartjes van.
  • Snijd de rode ui in grote partjes en verhit 1 el olie in de grillpan. Gril de ui partjes in de grillpan mooi bruin en schep regelmatig om. Heb je geen grillpan? Gebruik dan een bakpan.
  • Kook ondertussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snijd de kleine ui en knoflook fijn. Verhit in een wokpan een el olie en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg kort erna de spinazie toe (Doe dit in etappes als het teveel in één keer is, spinazie slinkt heel snel) en roerbak de spinazie op laag vuur tot het geslonken is.
  • Haal de ui partjes uit de grillpan als ze mooi bruin zijn en houd deze warm. Voeg 1 el olie toe aan de grillpan en grill de tartaartjes heel kort, 2 minuten aan elke kant, mooi bruin op hoog vuur. Ze blijven rosé vanbinnen. Vind je dat niet zo lekker, bak ze dan wat langer.
  • Voeg op het laatst de kookroom toe aan de spinazie. Schep de spaghetti door de spinazie en verdeel het over 4 diepe borden, serveer de gegrilde tartaartjes en uien ernaast.

volkoren spaghetti met spinazie en tartaar

Gemiddelde voedingswaarde

Per portie per persoon gemiddeld 647 kcal, 46 gram eiwitten, 60 gram koolhydraten, 11 gram vezels, 22 gram vet, waarvan verzadigd 5 gram.

Tip: Kook je liever uit een receptenboek? Het kookboek van Slinc. heeft een handig A5-formaat met een wiro-binding, zo valt het receptenboek niet dicht tijdens het koken. Erg makkelijk en handzaam in de keuken. Bestel het kookboek Slank & Gezond (verschillende delen) in de webshop. 

Alle Slinc. recepten mag je gebruiken tijdens Fase 1 van Slinc. als je wilt afvallen, dus ook deze ovengroenten met spaghetti met spinazie en tartaar. Wil je niet afvallen, maar gewoon gezond eten? Ook dan kun je de Slinc. recepten aanhouden. Je krijgt alles binnen wat je nodig hebt.

Lees ook

Reageer op dit bericht