×

gratis verzending & volgende dag in huis

Groene risotto met gamba’s

Risotto is een kleverig rijstepap-achtig gerecht. Dat klinkt misschien niet zo aantrekkelijk als je het nog nooit gegeten hebt, maar het is erg lekker! Risotto is een witte rijstkorrel en mist de voordelen van de volkoren variant. Het wordt klaargemaakt met veel roomboter, olie, kaas en bouillon. Dat maakt risotto niet voedzaam, vet en zout en zo op het eerste gezicht totaal geen Slinc. gerecht. Maar de bereiding en ingrediënten zijn heel bepalend en zo kun je er alsnog een gezonde risotto van maken. In dit gerecht wordt risotto aangevuld met broccoli rijst, waardoor er alsnog een voedzame basis ontstaat.

Lees verder »
Couscous met paprika en vegetarische kip

Couscous is er net als rijst in een ‘witte’ variant en een volkoren variant. Beide zijn van tarwe gemaakt, alleen is er bij de volkoren couscous de vliesjes rondom de graankorrels bij bereiding niet verwijderd. En daar zitten juist heel veel voedingstoffen in. Net als bij rijst en pasta, kies je ook bij couscous dus voor de volkoren variant. Couscous is dus gemaakt van tarwe en is dus niet glutenvrij, wat heel veel mensen denken. Het kleine bolletje zit vol met zogenaamde micronutriënten zoals vitaminen en mineralen. En juist de combinatie van het vezel- en eiwitgehalte in volkoren couscous helpt je met afvallen en houdt je bloedsuikerspiegel stabiel. Je zit daardoor langer vol en hebt minder snel trek of honger.

Lees verder »
Vis potje

Ik vind vis altijd lekker als je een avond niet te zwaar wilt eten. Ik eet elke maandag vis, zo net na het weekend als ik wat meer heb gedaan. Dat voelt altijd als zo’n heerlijke start van de week. Lekker licht en vis is natuurlijk hartstikke gezond. Je ziet het ook aan het aantal kcal, dit gerecht is wat lager in kcal dan gemiddeld tijdens Slinc. Maar een keer lichter eten, daar is niets mis mee. Zeker als alles wat je eet dankbaar door je lichaam wordt geabsorbeerd als brandstoffen, beschermstoffen en bouwstoffen. Een heel vis potje voedingstoffen dus.

Lees verder »
1 2 3 4 5

 

Bewaren

Bewaren