×

gratis verzending & volgende dag in huis

Basmatirijst met kalkoenfilet en paprika

Een heel makkelijk recept dat snel klaar is. En dit recept is wat lager in kcal dan gebruikelijk tijdens Slinc. Maar een keer wat lichter eten, daar is niets mis mee. Zeker niet als je voedzaam voldoende binnenkrijgt. Dit recept is laag in vet, maar is hoog in eiwitten en vezels. Zowel eiwitten als vezels zorgen ervoor dat je een vol gevoel hebt. Je hebt dus minder snel weer honger. En wist je dat vezels bijdragen aan een hoge vetstofwisseling? Vezels zijn door je lichaam moeilijk te verteren. Dit is juist goed, want daardoor moet je lichaam extra hard werken om de vezels af te breken. Als je lichaam harder werkt, gaat je stofwisseling omhoog en dus ook je vetverbranding. En daarmee ook je resultaat op de weegschaal ;-))

Lees verder »
Aziatische roerbakreepjes met oesterzwammen

De kastanje champignon en oesterzwam is net als de witte champignon een paddenstoel. Alle paddenstoelen zijn rijk aan eiwitten, vezels en verschillende vitaminen en mineralen. Ze zijn vetarm en laag in calorieën. Maar welke zijn nu het beste om te eten? Ze hebben allemaal hun eigen gezondheidsvoordelen, dus afwisseling is altijd het beste. Wel hebben ze hun eigen smaak en bite. De kastanje champignon smaakt wat meer nootachtig en slinkt niet veel door het bakken. De oesterzwam behoudt een stevige bite.

Lees verder »
Nasi met kip spiesjes

Nasi zoals je het kent van de afhaalchinees, dat is echt een no-go tijdens Slinc. De witte rijst korrel in deze nasi heeft 0 voedingswaardes en wordt in je lichaam direct omgezet naar suiker. Doordat de rijst in overvloedige olie wordt gebakken is de nasi ook echt vet. En de kruiden worden op smaak gemaakt met veel zout. Dus eigenlijk een bommetje suiker, vet en zout. Maar als je nasi zelf maakt, kun je er een gezonde variant van maken. Want met een zilvervlies- of basmatirijst maakt je de basis meteen al voedzaam. Door verse kruiden te gebruiken en een bulk groente maak je een voedzame en lekker nasi die helemaal Slinc. proof is. 

Lees verder »
1 2 3 4 5

 

Bewaren

Bewaren