×

gratis verzending & volgende dag in huis

Winterse ovenschotel rode kool

Deze rode kool ovenschotel is echt mijn favoriet onder de ovenschotels. Stampotten en ovenschotels vallen vaak onder de noemer 'zware kost', maar echt geheel onterecht. We zijn bang voor de aardappel, terwijl die juist heel voedzaam is. En je kunt eindeloos variëren met groente, waardoor je elke keer een nieuwe schotel of stamppot op tafel kunt zetten. En dan is de rode kool ovenschotel echt heel verrassend lekker. Ik gebruik in dit recept diepvries groente, maar je kunt natuurlijk ook verse rode kool en appel gebruiken. Dan kun je de rode kool die je over hebt de volgende dag rauw door je salade eten.

Lees verder »
Gegrilde spruitjes met aardappelpuree en cashewnoten

Niet iedereen is fan van spruitjes. Ik lustte ze vroeger als kind zelf ook niet (welk kind wel!). Spruitjes hebben een specifieke krachtige smaak. Maar dat groene bolletje zit vol voedingstoffen. Zelfs als je geen liefhebber bent van spruitjes daag ik je uit om dit recept te proberen. De zachte tegenhanger van geitenkaas, de zoute twist van de baconreepjes en geraspte kaas en de bite van cashewnoten is een perfecte combinatie met spruitjes.

Lees verder »
Gezonde kapsalon

Wat een gekke naam voor een gerecht, kapsalon. Het recept dankt zijn naam letterlijk aan een eigenaar van een kapsalon in Rotterdam. Hij liet in 2003 door een dönerzaak een gerecht samenstellen met zijn favoriete ingrediënten: kebab, patat, sla, tomaat, komkommer en knoflooksaus. Maar voordat je meteen naar een kebabzaak rent, dit is natuurlijk niet Slinc. proof. Met deze groenten friet, kipfilet en zelfgemaakte knoflooksaus maak jij je eigen gezonde kapsalon.

Lees verder »
1 2 3 4 5

 

Bewaren

Bewaren