BETAAL MET IDEAL GRATIS VERZENDING

Je hoeft het niet alleen te doen! Hier vind je allerlei handige tips en weetjes om het jezelf een stuk makkelijker te maken

Pasen

Met Pasen gaan we weer volop aan de eieren. Maar hoe zit het nu eigenlijk met eieren? Eieren passen prima in een gevarieerd dieet. Ze bevatten namelijk relatief weinig calorieën en juist veel eiwitten. Eiwitten zorgen ervoor dat je een vol gevoel hebt; je hebt dus minder snel weer honger. Een ei is een perfect tussendoortje, lekker door de salade, bij het ontbijt of als beleg op je cracker of boterham. Verder zijn eieren rijk aan vitamine A, vitamine D, vitamine B2, vitamine B12, foliumzuur en mineralen als selenium, ijzer en zink. Het eigeel bevat echter wel verzadigde vetten en cholesterol, dus het advies is om eieren niet meer dan 3x per week te eten, omdat het cholesterol verhogend is. Maar omdat eieren ook zoveel goede voedingstoffen bevat, is mijn advies zeker om eieren ook echt 3x per week te eten. Dus eet gerust met Pasen een ei op je cracker. Met de Paasbrunch mag het best een keer wat afwijken van het standaard beleg. Net even iets feestelijker en lekkerder. Kijk hier voor verantwoorde receptideeën voor de Paasbrunch of Paasontbijt.

Kaneel

Kaneel werkt bloedsuikerspiegelverlagend; hoe stabieler je bloedsuikerspiegel, hoe meer energie je hebt en hoe beter je afvalt. Kaneel is dus een perfect kruid om in je tussendoortje, in de thee of in een gerecht te gebruiken. Zeker tijdens Slinc., omdat dit programma juist werkt op basis van een stabiele bloedsuikerspiegel. Daarnaast is kaneel een anti-oxidant en neutraliseert giftige stoffen in het lichaam en vrije radicalen. Het is cholesterolverlagend en is een zogenaamd verwarmd kruid. Zeker in de koude maanden is het heerlijk om te gebruiken omdat dit kruid zorgt voor een betere doorbloeding. Het heeft letterlijk een verwarmdend effect en werkt daarmee ondersteunend voor een betere spijsvertering en dus ook een betere vetverbranding!

Herfst

De herfst staat weer voor de deur met koudere dagen. Voorkom zelf een kou door je de wapenen met vitamine C. Neem naast je multivitaminen dagelijks 1000 tot 2000 mg vitamine C voor een goede weerstand. Naast een supplement zit er vooral in groente, fruit (vooral in kiwi en sinaasappel) en aardappels vitamine C. Alles wat je teveel binnenkrijgt, plas je uit omdat deze vitamine een wateroplosbare vitamine is. Naast een boost voor je weerstand, zorgt vitamine C ook voor een gezonde huid. Vitamine C is een antioxidant die het lichaam beschermt tegen vrije radicalen, die schade kunnen geven aan cellen en weefsel.

1 2 3 4 5Hi! Ik ben Rachel Hulshof, afslank- en voedingscoach.

Ik heb een níet te stuiten passie om vrouwen te
helpen
in hun strijd met eten. Hier deel ik al mijn kennis
over voeding, afvallen en op gewicht blijven met je.
Met slanke recepten laat ik zien dat je gezond én toch
lekker kunt eten. Laat me je infecteren met mijn
enthousiasme en raak geïnspireerd!