×

gratis verzending & volgende dag in huis

Je hoeft het niet alleen te doen! Hier vind je allerlei handige tips en weetjes om het jezelf een stuk makkelijker te maken

Bioritme

De biologische klok bij de mens is een inwendig klok die bepaalt wanneer we slapen, wakker zijn en willen eten. Als de biologische klok verstoord wordt, bijvoorbeeld bij een jetlag of nachtdienst dan raakt het lichaam verstoord. Ook door te kort of te lang slapen, wordt het bioritme verstoord en daarmee het lichaam. Als je slaapproblemen hebt of uitslaapt op je vrije dag, heeft dat dus een negatieve invloed op je bioritme. En een verstoord bioritme is van (negatieve) invloed als je wilt afvallen of op gewicht wilt blijven. Dus als je minder resultaat haalt of bent aangekomen terwijl je het niet had verwacht: niet alles is te wijten aan je voeding. Het (verstoren van je) bioritme is ook van invloed op je gewicht!

Bloedsuikerspiegel

Door het volgen van Slinc. blijft je bloedsuikerspiegel meer stabiel. Een stabiele bloedsuikerspiegel zorgt ervoor dat je minder hoeft te eten, geen trek hebt naar zoetigheid en dat je het programma makkelijk lang vol kunt houden. Je voelt je letterlijk meer in balans. En omdat je lichaam minder hard hoeft te werken om je bloedsuikerspiegel stabiel te houden, houd je meer energie over. Je voelt je dus ook veel fitter. Als je tijdens Slinc. zondigt, gaat je bloedsuikerspiegel meer schommelen en duurt het weer 3 dagen voordat je lichaam ‘ontsuikerd’ is. Van 1 keer zondigen, heb je dus 3 dagen weer last van een trek gevoel.

Smoothies

Smoothies zijn in, vooral groene smoothies. Maar zijn al die vloeibaar gemaakte groente en fruit eigenlijk nog wel goed voor ons? Door alles vloeibaar te maken, sla je één hele belangrijke stap over in onze vertering, namelijk kauwen! De enzymproductie in je mond zet de eerste stap in een goede vertering. Je hebt deze enzymen nodig om zetmeel en fruitsuikers te kunnen verteren.  Onverteerde suikers komen in je darmen en zorgen voor een vermenigvuldiging van slechte bacteriën. Dat geeft een opgeblazen gevoel en veel lucht! Een overhand in slechte bacteriën verslechterd tevens je immuunsysteem. Dus ondanks dat smoothies ‘in de mode zijn’ adviseer ik liever de ouderwetse manier van kauwen. Drink geen groente en fruit, maar kauw en eet het.

4 5 6 7 8Hi! Ik ben Rachel Hulshof, afslank- en voedingscoach.

Ik heb een níet te stuiten passie om vrouwen te
helpen
in hun strijd met eten. Hier deel ik al mijn kennis
over voeding, afvallen en op gewicht blijven met je.
Met slanke recepten laat ik zien dat je gezond én toch
lekker kunt eten. Laat me je infecteren met mijn
enthousiasme en raak geïnspireerd!