×

gratis verzending & volgende dag in huis

Couscous met paprika en vegetarische kip

Couscous is er net als rijst in een ‘witte’ variant en een volkoren variant. Beide zijn van tarwe gemaakt, alleen is er bij de volkoren couscous de vliesjes rondom de graankorrels bij bereiding niet verwijderd. En daar zitten juist heel veel voedingstoffen in. Net als bij rijst en pasta, kies je ook bij couscous dus voor de volkoren variant. Couscous is dus gemaakt van tarwe en is dus niet glutenvrij, wat heel veel mensen denken. Het kleine bolletje zit vol met zogenaamde micronutriënten zoals vitaminen en mineralen. En juist de combinatie van het vezel- en eiwitgehalte in volkoren couscous helpt je met afvallen en houdt je bloedsuikerspiegel stabiel. Je zit daardoor langer vol en hebt minder snel trek of honger.

Lees verder »
Gezonde foe yong hai

Een vegetarisch recept is echt niet alleen voor vegetariërs. Het is juist goed om eens de dierlijke eiwitten en vetten die je via vlees binnenkrijgt te vervangen door plantaardige eiwitten en vetten. Je kunt vlees heel makkelijk vervangen, zoals in dit recept door eieren, kikkererwten en walnoten. En geloof me, dan eet je net zo lekker! Maar nog veel belangrijker: het is goed om af te wisselen. Variatie in je eten zorgt ervoor dat je veel verschillende voedingsstoffen binnenkrijgt, waardoor het lichaam meer optimaal werkt en dus hárder. Dus ook een hogere (vet)verbranding. De combinatie in dit recept van veel groente en kikkererwten (die we ook al eens eerder tegenkwamen in de pompoensoep) zorgen voor vezels, vitaminen en mineralen. Een heel bordje gezonde foe yong hai dus.

Lees verder »
Spelt salade met zoete aardappel

De zoete aardappel. De benaming is heel misleidend, want de zoete aardappel is eigenlijk helemaal geen aardappel, maar een wortel van een plant. En die verwarring is jammer, want de zoete aardappel is een slankere en gezondere keuze dan een aardappel, zeker als je wilt afvallen. De zoete aardappel bevat complexe koolhydraten die geleidelijk worden afgegeven in ons lichaam waardoor er weinig bloedsuikerspiegel schommelingen plaatvinden.

Lees verder »
1 2

 

Bewaren