×

gratis verzending & volgende dag in huis

Vis potje

Ik vind vis altijd lekker als je een avond niet te zwaar wilt eten. Ik eet elke maandag vis, zo net na het weekend als ik wat meer heb gedaan. Dat voelt altijd als zo’n heerlijke start van de week. Lekker licht en vis is natuurlijk hartstikke gezond. Je ziet het ook aan het aantal kcal, dit gerecht is wat lager in kcal dan gemiddeld tijdens Slinc. Maar een keer lichter eten, daar is niets mis mee. Zeker als alles wat je eet dankbaar door je lichaam wordt geabsorbeerd als brandstoffen, beschermstoffen en bouwstoffen. Een heel vis potje voedingstoffen dus.

Lees verder »
Gevulde courgette met bulgur en garnalen

Geitenkaas, fetakaas, cashewnoten, pittenmix? Allemaal producten die je niet kent uit je Slinc. voedingslijst. Dit recept is een mooi voorbeeld dat je eigenlijk alles mag eten! Zolang je de juiste verhoudingen en porties aanhoudt, mag je eigenlijk alles hebben. De basis van een Slinc. recept is altijd dat het voedzaam is en binnen 550 en 650kcal blijft. Deze gevulde courgette heeft een mooie balans van veel groente, koolhydraten (bulgur, couscous of quinoa) en in dit geval vis: garnalen. Als smaakmaker gebruik ik in dit recept geitenkaas (of fetakaas voor de liefhebber). Dit zijn dus vettere kaassoorten, maar in kleine hoeveelheden kun je deze kazen in dit recept prima gebruiken als smaakmaker.

Lees verder »
Frittata met zalm

Een fritte-wattes? Een frittata. Eigenlijk gewoon een Italiaanse variant op wat wij kennen als de boerenomelet. De frittata is alleen wat dikker en wordt iets anders bereid. Je gaart een frittata langzaam op laag vuur of in de oven. Net zoals bij de boerenomelet kun je er eigenlijk allerlei groente doorheen doen die je lekker vindt. Dit recept kun je ook prima koud eten! Dus ideaal als je een keer moet overwerken of op pad bent. En tijdens Slinc. kun je dit recept niet alleen als avondmaaltijd gebruiken, maar ook voor ’s middags voor als lunch! Doe er nog 2 crackers bij en je hebt meteen een heerlijke lunch. Lekker voor een keer een zondagmiddag.

Lees verder »
1 2 3 4 5

 

Bewaren

Bewaren