×

gratis verzending & volgende dag in huis

Pangasiusfilet met krieltjes

Als je aan het Slincen bent, zul je merken dat je smaakpapillen meer ‘zuiver’ proeven. Waren je smaakpapillen eerst verwend (of verpest, net hoe je het bekijkt) met grove smaakmakers als veel zout, proef je nu beter. En dit recept is een mooie proef op de som. Een eenvoudig recept met natuurlijke smaakmakers van rozemarijn, citroen dille, peterselie en appel. Ik daag je uit om écht te proeven. De groente, de vis en de op smaak gemaakte krieltjes met pecannoot en feta.

Lees verder »
Groene risotto met gamba’s

Risotto is een kleverig rijstepap-achtig gerecht. Dat klinkt misschien niet zo aantrekkelijk als je het nog nooit gegeten hebt, maar het is erg lekker! Risotto is een witte rijstkorrel en mist de voordelen van de volkoren variant. Het wordt klaargemaakt met veel roomboter, olie, kaas en bouillon. Dat maakt risotto niet voedzaam, vet en zout en zo op het eerste gezicht totaal geen Slinc. gerecht. Maar de bereiding en ingrediënten zijn heel bepalend en zo kun je er alsnog een gezonde risotto van maken. In dit gerecht wordt risotto aangevuld met broccoli rijst, waardoor er alsnog een voedzame basis ontstaat.

Lees verder »
Pizza met gerookte zalm met courgette, spinazie en een salade

Pizza. Dat klinkt als een verboden maaltijd tijdens een dieet. Diepvriespizza’s zijn inderdaad uit den boze tijdens Slinc. Wist je dat van alle kant-en-klaar producten in pizza het meeste zout zit? Maar niet alleen zout, ze bevatten ook veel verzadigde vetten en nauwelijks voedingsstoffen. Eigenlijk is een kant-en-klaar pizza dus gewoon 1 bonk rotzooi voor je lijf (sorry!). Maar goed nieuws: je kunt heel gemakkelijk een gezonde pizza variant maken. In deel 1 van het kookboek Slank & Gezond maakte ik al eerder de carpaccio pizza, nu maak ik er een met zalm. En juist door verse ingrediënten te gebruiken, heeft de pizza veel meer smaak. Alleen al door de witte bloembodem te vervangen door een volkoren variant heb je een goede basis voor een gezonde pizza. Dan kun je zelf eigenlijk zoveel groente toppings erop doen als je zelf wilt.   

Lees verder »
1 2 3 4 5

 

Bewaren

Bewaren