×

gratis verzending & volgende dag in huis

Tortilla wrap met zalm en avocado

Wraps zijn tijdens een dieet niet het meest gezonde graanproduct dat je kunt kiezen. Ondanks dat ze in een volkoren variant komen, bevatten ze namelijk nog steeds veel toevoegingen. Tijdens Slinc. kies je daarom beter voor een volkoren pasta, volkorenbrood, quinoa, bulgur of zilvervliesrijst. Maar als je een wrap goed vult met voedzame producten mag je dit ter afwisseling ook tijdens Slinc. In dit recept zorgen de onverzadigde (goede!) vetten van de zalm en avocado zorgen voor een goed verzadigingsgevoel.

Je mag dit gerecht maximaal 1x per week tijdens Slinc. Fase 1.

Lees verder »
Prei ovenschotel met zoete aardappel en kabeljauw

Prei is (net als knoflook en bieslook) familie van de ui. Deze groente is het hele jaar door verkrijgbaar, maar de winterprei is wel wat dikker en steviger dan de zomerprei. Je kunt de prei helemaal eten, het witte en groene gedeelte. Verwijder alleen de buitenste bladeren en het kontje. Het witte gedeelte is wat sterker van smaak. Het groene deel is wat taaier, maar bevat wel de meeste vitaminen en mineralen. Prei bevat net als veel andere groente veel vezels, die ervoor dat je na het eten langer vol zit.

Lees verder »
Gamba's & avocado salade

Deze salade is ideaal als je een keer moet overwerken, want je kunt dit gerecht ook koud eten. Voor het avondeten denk je al snel aan een stuk vlees of vis, maar je kunt natuurlijk ook gewoon broodbeleg gebruiken. Ik gebruik dat vaak door een salade, maar ook als alternatief voor vlees of vis voor mijn kinderen. Omdat ze weinig vlees of vis lusten, maar wel plakjes vleeswaren lekker vinden. Zo eet ik een salade en zij een bordje groente met vlees / vis. Ik serveer een mix van groente zoals komkommer, tomaat, augurk, wortel en dan leg ik daar plakjes kaas en kipfilet tussen. Ik smeer nog een volkoren cracker met avocado en runderrookvlees. Ik leg het leuk op het bord neer, zodat je een vrolijk bordje van kleuren krijgt. En in dit geval gaan er op het bordje ook nog wat gebakken gamba’s, want dat vinden ze wel lekker, ‘maar niet tussen de sla mama’.  ;-)) 

Lees verder »
1 2 3 4 5

 

Bewaren

Bewaren