×

gratis verzending & volgende dag in huis

Groene risotto met gamba’s

Risotto is een kleverig rijstepap-achtig gerecht. Dat klinkt misschien niet zo aantrekkelijk als je het nog nooit gegeten hebt, maar het is erg lekker! Risotto is een witte rijstkorrel en mist de voordelen van de volkoren variant. Het wordt klaargemaakt met veel roomboter, olie, kaas en bouillon. Dat maakt risotto niet voedzaam, vet en zout en zo op het eerste gezicht totaal geen Slinc. gerecht. Maar de bereiding en ingrediënten zijn heel bepalend en zo kun je er alsnog een gezonde risotto van maken. In dit gerecht wordt risotto aangevuld met broccoli rijst, waardoor er alsnog een voedzame basis ontstaat.

Lees verder »
Pizza met gerookte zalm met courgette, spinazie en een salade

Pizza. Dat klinkt als een verboden maaltijd tijdens een dieet. Diepvriespizza’s zijn inderdaad uit den boze tijdens Slinc. Wist je dat van alle kant-en-klaar producten in pizza het meeste zout zit? Maar niet alleen zout, ze bevatten ook veel verzadigde vetten en nauwelijks voedingsstoffen. Eigenlijk is een kant-en-klaar pizza dus gewoon 1 bonk rotzooi voor je lijf (sorry!). Maar goed nieuws: je kunt heel gemakkelijk een gezonde pizza variant maken. In deel 1 van het kookboek Slank & Gezond maakte ik al eerder de carpaccio pizza, nu maak ik er een met zalm. En juist door verse ingrediënten te gebruiken, heeft de pizza veel meer smaak. Alleen al door de witte bloembodem te vervangen door een volkoren variant heb je een goede basis voor een gezonde pizza. Dan kun je zelf eigenlijk zoveel groente toppings erop doen als je zelf wilt.   

Lees verder »
Salade met zalm, krieltjes en groene asperges

Asperges zijn heel voedzaam en bevatten maar weinig calorieën. De meest bekende zijn de witte en groene asperges (er bestaan ook paarse asperges). Voordeel van de groene asperge is dat je ze niet hoeft te schillen én dat je ze ook rauw kunt eten. Erg lekker door een salade heen! Door groene asperges rauw te eten, blijven er ook meer voedingsvezels intact. Asperge is een groente die een vochtafdrijvende functie heeft en past daarom perfect in een dieet. Het helpt met het afvoeren aan teveel zout en vocht. Daarbij helpt het afvalstoffen in de nieren weg te spoelen, waardoor je niet alleen nierstenen kunt voorkomen, maar nog beter: je vetverbranding blijft daardoor hoog.

Lees verder »
1 2 3 4 5

 

Bewaren

Bewaren