×

gratis verzending & volgende dag in huis

Gamba's & avocado salade

Deze salade is ideaal als je een keer moet overwerken, want je kunt dit gerecht ook koud eten. Voor het avondeten denk je al snel aan een stuk vlees of vis, maar je kunt natuurlijk ook gewoon broodbeleg gebruiken. Ik gebruik dat vaak door een salade, maar ook als alternatief voor vlees of vis voor mijn kinderen. Omdat ze weinig vlees of vis lusten, maar wel plakjes vleeswaren lekker vinden. Zo eet ik een salade en zij een bordje groente met vlees / vis. Ik serveer een mix van groente zoals komkommer, tomaat, augurk, wortel en dan leg ik daar plakjes kaas en kipfilet tussen. Ik smeer nog een volkoren cracker met avocado en runderrookvlees. Ik leg het leuk op het bord neer, zodat je een vrolijk bordje van kleuren krijgt. En in dit geval gaan er op het bordje ook nog wat gebakken gamba’s, want dat vinden ze wel lekker, ‘maar niet tussen de sla mama’.  ;-)) 

Lees verder »
Pangasiusfilet met krieltjes

Als je aan het Slincen bent, zul je merken dat je smaakpapillen meer ‘zuiver’ proeven. Waren je smaakpapillen eerst verwend (of verpest, net hoe je het bekijkt) met grove smaakmakers als veel zout, proef je nu beter. En dit recept is een mooie proef op de som. Een eenvoudig recept met natuurlijke smaakmakers van rozemarijn, citroen dille, peterselie en appel. Ik daag je uit om écht te proeven. De groente, de vis en de op smaak gemaakte krieltjes met pecannoot en feta.

Lees verder »
Groene risotto met gamba’s

Risotto is een kleverig rijstepap-achtig gerecht. Dat klinkt misschien niet zo aantrekkelijk als je het nog nooit gegeten hebt, maar het is erg lekker! Risotto is een witte rijstkorrel en mist de voordelen van de volkoren variant. Het wordt klaargemaakt met veel roomboter, olie, kaas en bouillon. Dat maakt risotto niet voedzaam, vet en zout en zo op het eerste gezicht totaal geen Slinc. gerecht. Maar de bereiding en ingrediënten zijn heel bepalend en zo kun je er alsnog een gezonde risotto van maken. In dit gerecht wordt risotto aangevuld met broccoli rijst, waardoor er alsnog een voedzame basis ontstaat.

Lees verder »
1 2 3 4 5

 

Bewaren

Bewaren