×

gratis verzending & volgende dag in huis

Aziatische roerbakreepjes met oesterzwammen

De kastanje champignon en oesterzwam is net als de witte champignon een paddenstoel. Alle paddenstoelen zijn rijk aan eiwitten, vezels en verschillende vitaminen en mineralen. Ze zijn vetarm en laag in calorieën. Maar welke zijn nu het beste om te eten? Ze hebben allemaal hun eigen gezondheidsvoordelen, dus afwisseling is altijd het beste. Wel hebben ze hun eigen smaak en bite. De kastanje champignon smaakt wat meer nootachtig en slinkt niet veel door het bakken. De oesterzwam behoudt een stevige bite.

Lees verder »
Nasi met kip spiesjes

Nasi zoals je het kent van de afhaalchinees, dat is echt een no-go tijdens Slinc. De witte rijst korrel in deze nasi heeft 0 voedingswaardes en wordt in je lichaam direct omgezet naar suiker. Doordat de rijst in overvloedige olie wordt gebakken is de nasi ook echt vet. En de kruiden worden op smaak gemaakt met veel zout. Dus eigenlijk een bommetje suiker, vet en zout. Maar als je nasi zelf maakt, kun je er een gezonde variant van maken. Want met een zilvervlies- of basmatirijst maakt je de basis meteen al voedzaam. Door verse kruiden te gebruiken en een bulk groente maak je een voedzame en lekker nasi die helemaal Slinc. proof is. 

Lees verder »
Spaghetti met spinazie en tartaar

Ken jij Popeye nog, die met een shot spinazie ineens heel sterk was? In een tekenfilm wordt alles uitvergroot, maar zo ver zat deze tekenfilm er niet eens naast. Want spinazie is met recht een powerbom. Het zit bomvol vitaminen C en K, voedingsstoffen, mineralen en vezels. Spinazie heeft maar weinig calorieën, maar de vezels zorgen ervoor dat je langer vol zit. Het groene blaadje bevat essentiële mineralen als calcium, magnesium en kalium en ja daar heb je Popeye weer: het mineraal ijzer. Spinazie kun je makkelijk éxtra door een gerecht heen gebruiken. Gewoon als toevoeging door je pasta, roerbakgerecht of als portie naast je rijst. En wist je dat je spinazie ook gewoon rauw kunt eten? Mix het met je sla of gebruik het gewoon als sla zelf. Ik gebruik spinazie ook in mijn powershot groentesap die ik maak met mijn slowjuicer (Slinc. Fase 3). 

Lees verder »
1 2 3 4 5

 

Bewaren

Bewaren