×

gratis verzending & volgende dag in huis

Basmatirijst met kalkoenfilet en paprika

Een heel makkelijk recept dat snel klaar is. En dit recept is wat lager in kcal dan gebruikelijk tijdens Slinc. Maar een keer wat lichter eten, daar is niets mis mee. Zeker niet als je voedzaam voldoende binnenkrijgt. Dit recept is laag in vet, maar is hoog in eiwitten en vezels. Zowel eiwitten als vezels zorgen ervoor dat je een vol gevoel hebt. Je hebt dus minder snel weer honger. En wist je dat vezels bijdragen aan een hoge vetstofwisseling? Vezels zijn door je lichaam moeilijk te verteren. Dit is juist goed, want daardoor moet je lichaam extra hard werken om de vezels af te breken. Als je lichaam harder werkt, gaat je stofwisseling omhoog en dus ook je vetverbranding. En daarmee ook je resultaat op de weegschaal ;-))

Lees verder »
Zoete aardappel frietjes met biefstuk en gegrilde romaine sla

Tijdens Slinc. friet eten? Dat kan met de zoete aardappel, die eigenlijk helemaal geen aardappel is, maar een wortel van een plant. En die verwarring is jammer, want de zoete aardappel is een slankere en gezondere keuze dan een aardappel, zeker als je wilt afvallen. De zoete aardappel bevat complexe koolhydraten die geleidelijk worden afgegeven in ons lichaam waardoor er weinig bloedsuikerspiegel schommelingen plaatvinden. En dat is precies wat we tijdens Slinc. bewaken: een stabiele bloedsuikerspiegel. In vergelijking met een aardappel zijn de voedingswaardes wel ongeveer hetzelfde, maar zit er in een zoete aardappel 2x meer voedingsvezels, waardoor je langer een verzadigd gevoel hebt. Je hebt dus minder snel honger.  

Lees verder »
Aziatische roerbakreepjes met oesterzwammen

De kastanje champignon en oesterzwam is net als de witte champignon een paddenstoel. Alle paddenstoelen zijn rijk aan eiwitten, vezels en verschillende vitaminen en mineralen. Ze zijn vetarm en laag in calorieën. Maar welke zijn nu het beste om te eten? Ze hebben allemaal hun eigen gezondheidsvoordelen, dus afwisseling is altijd het beste. Wel hebben ze hun eigen smaak en bite. De kastanje champignon smaakt wat meer nootachtig en slinkt niet veel door het bakken. De oesterzwam behoudt een stevige bite.

Lees verder »
1 2 3 4 5

 

Bewaren

Bewaren