Volkoren bami met zelfgemaakte satésaus

Zelf pindasaus maken
Ik ben zelf echt helemaal weg van pindasaus, heerlijk! Maar de kant-en-klaar saus bevat veel transvetten (dit is een schadelijk vet) en veel zout. Dus maak ik satésaus altijd zelf.
Pinda’s zijn peulvruchten
Veel mensen denken dat een pinda een noot is, maar het is een peulvrucht. Net als erwten, linzen of sojabonen. Pinda’s zijn rijk aan gezonde vetten, eiwitten, vitaminen en mineralen. Gezond dus, maar nog steeds wel hoog in calorieën. Dus als je wilt afvallen, laat je ze beter even staan, dus ook tijdens Slinc.
In dit recept gebruik ik pinda’s voor de saus, die ik als smaakmaker gebruik. Maar de basis is voedzaam met volkoren bami, groente en kip.
Ingrediënten voor 2 personen
- 100 gram volkoren mie nestjes
- 250 gram kipdijfilet reepjes
- 400 gram nasi en bami groenten
- 1 el Verstegen Original java blend voor nasi/bami*
- 2 el ketjap
*Deze is zonder toegevoegd zout
Satésaus maken van pindakaas
- 4 eetlepels 100% pindakaas
- 1,5 eetlepels sojasaus of ketjap
- ½ tl sambal
- flinke scheut magere melk
Kook je liever uit een receptenboek? Het kookboek van Slinc. valt niet dicht tijdens het koken en is makkelijk en handzaam voor in de keuken. Bestel het kookboek Slank & Gezond (verschillende delen) in de webshop.
Zo maak je de volkoren bami met zelfgemaakte satésaus
- Bereid de mie zoals aangegeven op de verpakking. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipdijfiletreepjes ± 6 minuten.
- Snijd ondertussen de rode peper uit de bami groenten. Verwijder eerst de zaadlijsten.
- Voeg de bami groente, rode peper, nasikruiden en 2 eetlepels ketjap toe aan de pan met kip. Bak ± 4-6 minuten. Breng op smaak met een snuf peper.
- Doe de ingrediënten voor de satésaus in een steelpan. Verwarm op middelhoog vuur en blijf goed doorroeren. Is de satésaus nog iets te dik. Voeg dan wat melk toe.
- Giet de mie af en voeg toe aan de groenten en kip. Schep alles goed om verhit het geheel nog ±2 minuten op laag vuur.
- Serveer de bami met de satésaus.
Gemiddelde voedingswaarde
per eenpersoonsportie
- 615 kcal
- 24,6 gram vet, waarvan 6,7 gram verzadigd vet
- 38,9 gram eiwitten
- 55,3 gram koolhydraten
- 9,1 gram vezels
Alle Slinc. recepten mag je gebruiken als je wilt afvallen, dus ook deze volkoren bami met zelfgemaakte satésaus. Wil je niet afvallen, maar gewoon gezond eten? Ook dan kun je de Slinc. recepten aanhouden. Je krijgt alles binnen wat je nodig hebt.

Doe het samen met Slinc. en Rachel Hulshof
“Ik begeleid al meer dan 15 jaar met veel enthousiasme vrouwen in afvallen met Slinc. Je raakt gemotiveerd omdat je snel afvalt, maar toch normaal eet. Reken af met frustraties en eetbuien en geniet van gezond en lekker eten.”
Reageer op dit bericht